NATO patenkinta Baltijos šalių oro policijos misija

NATO yra patenkinta šiuo metu iš

Lietuva pasisako už tai, kad karinių oro pajėgų bazė Šiauliuose liktų pagrindine ir nuolatine NATO partnerių naikintuvų dislokacijos vieta.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Lietuva pasisako už tai, kad karinių oro pajėgų bazė Šiauliuose liktų pagrindine ir nuolatine NATO partnerių naikintuvų dislokacijos vieta.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2013, 9:10 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:12 PM

NATO Vyriausiasis sąjungininkų pajėgų vadas transformacijai generolas Jeanas-Paulas Palomeros sakė, kad kitų NATO šalių Baltijos valstybėse atliekama greitojo reagavimo oro pajėgų funkcija vykdoma „labai efektyviai“.

„Kiekviena šalis turi teisę į savo nacionalinį požiūrį. Tačiau turime sutelkti dėmesį į misijos efektyvumą. Mano požiūriu, misija labai efektyvi“, - interviu sakė J. P. Palomeros.

„Kita vertus, mums reikia - ir kaip lakūnas aš tai puikiai suprantu - atsarginių aerodromų, nes negalima veikti iš vienintelės bazės. Reikia alternatyvų aerodromų, jei būtina“, - teigė Prancūzijos generolas.

Estija siekia, jog nuo 2015 metų kasmet viena iš trijų NATO oro policijos misijos rotacijų vyktų iš atnaujintos Amario bazės Estijoje.

Lietuva pasisako už tai, kad karinių oro pajėgų bazė Šiauliuose liktų pagrindine ir nuolatine NATO partnerių naikintuvų dislokacijos vieta, argumentuodama, jog dėl rotacijos misija labai pabrangtų.

Baltijos šalys neturi oro erdvės patruliavimui tinkamų orlaivių, todėl greitojo reagavimo oro pajėgų funkcijas vykdo kitų NATO valstybių kariai. Misijoje bent po kelis mėnesius jau yra tarnavusios 14 Aljanso šalių pajėgos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.