Airija į Golano aukštumas išsiųs 114 taikdarių

Airija į Izraelio okupuotas Golano aukštumas išsiųs 114 taikdarių padėti palaikyti paliaubas tarp Izraelio ir Sirijos, kurioje vykstantis pilietinis karas plinta į teritoriją, skelbia „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 19, 2013, 9:22 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:12 PM

Nepalas taip pat savo karius iš Jungtinių Tautų taikos palaikymo misijos Libane perkels į Golano aukštumas, informavo Libano misijos atstovas.

Izraelis Golano aukštumų kontrolę iš Sirijos perėmė per 1967 metais vykusį karą. Šalys iki šiol formaliai yra paskelbusios karo padėtį. Sirijos kariškiai teritorijoje draudžiami pagal 1973 metais sudarytas paliaubas.

Airijos ir Nepalo indėlis padės sustiprinti pajėgas, žinomas kaip UNDOF, kurios įgaliotos turėti 1 tūkst. 250 narių. Tačiau dabar misijoje dalyvauja maždaug 900 kariškių. „Svarbu, kad UNDOF galėtų pasinaudoti visomis priemonėmis ir ištekliais, kad vykdytų savo įgaliojimus saugiai ir patikimai“, - teigė Airijos gynybos ministras Alanas Šateris (Alan Shatter). Parlamentas iniciatyvai pritarė ketvirtadienį.

Japonija ir Kroatija dėl smurto proveržių Golano aukštumose atšaukė savo karius iš UNDOF. Austrija taip pat priėmė tokį sprendimą. Šiuos karius pakeis apie 500 Fidžio karių. UNDOF sudaro 340 Filipinų bei beveik 200 Indijos taikdarių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.