Prie lietuvių karių stovyklos Afganistane protestavo vietos gyventojai

Prie Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) stovyklos Čagčarane apie valandą protestavo vietos gyventojai. Kariai sėkmingai suvaldė situaciją, incidento metu PAG personalas nenukentėjo, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Lietuva yra priėmusi sprendimą iki 2013 metų rudens iš Afganistano Goro provincijos išvesti savo karius ir užbaigti Goro provincijos atkūrimo grupės misiją.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Lietuva yra priėmusi sprendimą iki 2013 metų rudens iš Afganistano Goro provincijos išvesti savo karius ir užbaigti Goro provincijos atkūrimo grupės misiją.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 19, 2013, 7:04 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:42 PM

Apie 200 vietos gyventojų, reiškusių nepasitenkinimą dėl planuojamos dvišalės sutarties tarp Afganistano ir JAV, PAG stovyklos kryptimi mėtė akmenis ir bandė patekti į stovyklą. PAG kariams panaudojus nemirtino poveikio riaušių malšinimo priemones protestuotojai atsitraukė ir išsiskirstė.

Apie incidentą informavus NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų Vakarų regiono vadavietę situacijai stebėti į Čagčaraną buvo atsiųsti du naikintuvai.

Į incidentą reagavo ir vietos saugumo pajėgos. Į įvykio vietą atvyko Afganistano nacionalinės policijos pareigūnai, Čagčarano mieste patruliuoja Afganistano nacionalinės kariuomenės kuopa.

„Padėtis stabilizavosi ir yra kontroliuojama. Tačiau neprarandame budrumo ir prireikus esame pasirengę reaguoti“, - Krašto apsaugos ministerijos pranešime cituojamas PAG karinio kontingento vadas pulkininkas Tomas Masaitis.

Pasak plk. T. Masaičio, PAG karių ir vietos valdžios santykiai yra konstruktyvūs, PAG civiliai ir kariai bendradarbiauja įgyvendindami pradėtus projektus, šias iniciatyvas palaiko ir jose aktyviai dalyvauja vietos gyventojai ir bendruomenių lyderiai.

Lietuva yra priėmusi sprendimą iki 2013 metų rudens iš Afganistano Goro provincijos išvesti savo karius ir užbaigti Goro provincijos atkūrimo grupės misiją. Šiuo metu PAG tarnauja paskutinioji septynioliktoji Lietuvos karių pamaina, suformuota daugiausiai iš Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.