JT teigia susitarusi su Sirija atlikti tyrimą dėl cheminių ginklų

Jungtinės Tautos

Sirijos turimas cheminis ginklas kelia nerimą.<br>AP
Sirijos turimas cheminis ginklas kelia nerimą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 27, 2013, 12:39 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:58 PM

Du JT pasiuntiniai antradienį ir trečiadienį dalyvavo derybose Damaske su Sirijos premjero pavaduotoju ir užsienio reikalų ministru, sakoma trumpame JT pranešime.

„Diskusijos buvo išsamios ir vaisingos, atvedusios prie susitarimo dėl kelio į priekį“, - rašoma pranešime, kuriame nepateikiama jokių kitų detalių.

Švedijos mokslininkas Ake Sellstrom, kuris yra JT tyrėjų komandos vyriausiasis inspektorius, ir JT aukštoji atstovė nusiginklavimo reikalams Angela Kane informuos JT vadovą Ban Ki-mooną apie savo kelionės rezultatus.

Ban Ki-moonas prašė, kad Damaskas sudarytų galimybes ištirti visus kaltinimus dėl cheminių ginklų naudojimo per jau 28 mėnesius vykstantį konfliktą. Tuo tarpu Sirija reikalavo, kad JT ištirtų tik pareiškimus, jog opozicijos sukilėliai naudojo cheminius ginklus Chan al Asalo mieste kovo 19 dieną.

JT teigia gavusios pranešimų apie 13 tokių atakų per šį konfliktą.

Didžioji Britanija, Prancūzija ir Jungtinės Valstijos tvirtina, kad visas atakas surengė prezidento Basharo al Assado pajėgos. Tuo tarpu Rusija, kuri yra B. al Assado pagrindinė sąjungininkė, praneša, kad jos tyrimas parodė, jog sukilėliai naudojo zarino dujas Chan al Asale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.