Izraelio derybininkė T. Livni patenkinta dialogu su palestiniečiais

Izraelio vyriausioji

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 12:53 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:00 PM

„Esu padrąsinta ... išvykdama po pirmojo susitikimo, - jis sakė duodama interviu, kurį trečiadienio rytą transliavo Izraelio armijos radijas. - Tai buvo renginys, kuris kėlė tam tikrą jaudulį, tačiau taip pat viltį.“

Po pirmadienį ir antradienį Vašingtone vykusių susitikimų, kuriuos organizavo JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry, uoliai rūpinęsis, kad būtų atnaujintos derybos, Tz. Livni ir palestiniečių derybininkas Saebas Erakatas susitarė siekti taikos sutarties, kurią tikimasi pasirašyti po devynių mėnesių.

„Svarbu, jog tai buvo pirmasis susitikimas po kelių mėnesių, per kuriuos amerikiečiai važinėjo pas mus arba pas juos, o mes nebuvome susėdę vieni su kitais“, - aiškino Tz. Livni, kuri taip pat yra teisingumo ministrė Izraelio premjero Benjamino Netanyahu dešiniosios pakraipos vyriausybėje.

JAV diplomatijos vadovas J. Kerry, kurio reputacija labai priklauso nuo jo asmeninių pastangų pasiekti Artimųjų Rytų taikos sutartį, sakė, kad bus svarstomi visi pagrindiniai šio proceso klausimai.

Antradienio vakarą duotame interviu Tz. Livni sakė, kad anksčiau tą dieną gautas kvietimas susitikti su JAV prezidentu Baracku Obama Baltuosiuose rūmuose, rodo, kad J. Kerry pastangos nėra vien jo asmeninė iniciatyva.

„Pats pakvietimo faktas yra žinia, - aiškino ji. - Prieštaraudamas visiems, sakantiems, jog tai tėra Johno Kerry asmeninė misija ir kad niekam daugiau tai nerūpi, Jungtinių Valstijų prezidentas ateina ir sako: 'Draugai, aš čia, ir tai nėra kieno nors asmeninis reikalas. Esu čia, nes tai svarbu man.“

„Jau pati ši žinia yra svarbi. Be to, tas susitikimas buvo įdomus, - pridūrė Tz. Livni. - Jis buvo labai dalykiškas, labai sutelktas - jis norėjo žinoti, kas vyksta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.