Jemene paskelbta karinė parengtis

Dėl „Al Qaeda“ išpuolių tikimybės Jemene paskelbta karinė parengtis, praneša BBC.

JAV antradienį ryte pradėjo skraidinti savo ambasados darbuotojus iš Jemeno.<br>AP
JAV antradienį ryte pradėjo skraidinti savo ambasados darbuotojus iš Jemeno.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-07 12:19, atnaujinta 2018-03-02 02:39

JAV antradienį ryte pradėjo skraidinti savo ambasados darbuotojus iš Jemeno. Didžioji Britanija bei dar kelios Europos šalys taip pat uždarė savo ambasadas Jemene. Jemeno vyriausybė sukritikavo JAV ir kitas valstybes dėl ambasadų evakuacijos ir teigė, kad tai naudinga ekstremistams.

Teigiama, kad ambasados buvo uždarytos pasiklausius „Al Qaeda“ lyderio Aimano al-Sawahiri ir organizacijos vadovo Jemene Nassero al-Wahishi pokalbio. Per šį pokalbį pastarasis gavo nurodymą nuo praėjusio sekmadienio vykdyti išpuolius.

Sostinėje Sanoje šimtai šarvuotų automobilių, tankų ir karių apsupo užsienio atstovybių, vyriausybės pastatus ir oro uostą.

Jemeno valdžios atstovas sakė, kad pareigūnai per pastarąsias 48 valandas sužlugdė teroristų planus susprogdinti naftotiekius ir užgrobti strategiškai svarbius miestus, įskaitant du uostus šalies pietuose. Pasak atstovo, tarptautinė bendruomenė baiminasi, jog „Al Qaeda“ gali imtis atsakomųjų veiksmų.

Manoma, kad „Al Qaeda“ planavo didžiulį sąmokslą, kuris, jei būtų sėkmingas, leistų jiems užvaldyti svarbią Jemeno infrastruktūros dalį. Pagal planą, kariais persirengę „Al Qaeda“ nariai užimtų pozicijas prie uostų, o gavę signalą į juos įsiveržtų ir užgrobtų.

Jemeno žvalgybos tarnybos patvirtino sužinojusios, kad į Saną per kelias pastarąsias dienas iš kitų regionų atvyko dešimtys „Al Qaeda“ kovotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.