Jeruzalėje vyko Izraelio ir palestiniečių taikos derybos

Jeruzalėje trečiadienį įvyko

Dalis derybų vyko praėjus kelioms valandoms po to, kai Izraelis į laisvę paleido 26 palestiniečių kalinius, nuteistus už teroristinę veiklą.<br>"Reuters" nuotr.
Dalis derybų vyko praėjus kelioms valandoms po to, kai Izraelis į laisvę paleido 26 palestiniečių kalinius, nuteistus už teroristinę veiklą.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-15 10:16, atnaujinta 2018-03-01 22:43

Uždaras susitikimas truko maždaug penkias valandas, kol kas abi šalys nepateikė žiniasklaidai jokių oficialių pareiškimų.

AP šaltinis Palestinos delegacijoje pranešė, kad buvo sutarta ir toliau kas mėnesį susitikti. Visi susitikimai vyktų Jeruzalėje arba Vakarų Krante esančiame Jericho mieste.

Kaip teigia laikraštis „Jerusalem Post“, Izraelio delegacijai vadovavo buvusi užsienio reikalų ministrė Tzipi Livni, palestiniečių - Mahmoudo Abbaso padėjėjas Saebas Erekatas.

Dalis derybų vyko praėjus kelioms valandoms po to, kai Izraelis į laisvę paleido 26 palestiniečių kalinius, nuteistus už teroristinę veiklą.

Palestinos ir Izraelio taikos derybos atnaujinamos po trejų metų pertraukos. Svarbų vaidmenį šiame procese suvaidino JAV. Valstybės sekretorius Džonas Keris (John Kerry) šiais metais jau šešis kartus buvo Artimuosiuose Rytuose ir ragino šalis pradėti tarpusavio dialogą. Jis dalyvavo ir Vašingtone liepos 29 d. vykusiame pirmajame susitikime tarp Izraelio ir Palestinos delegacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.