C.Ashton ragina sutarti dėl priemonių Egipto atžvilgiu

Europos Sąjungos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-08-16 19:47, atnaujinta 2018-03-01 22:01

„Žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičiai sukrečia, – sakoma C.Ashton pareiškime. – Aš paprašiau valstybių atstovus aptarti ir koordinuoti atitinkamas priemones, kurių turėtų imtis Europos Sąjunga, atsakydama į padėtį Egipte“.

28 ES valstybių narių ambasadoriai pirmadienį Briuselyje aptars krizę Egipte ir kaip kuo greičiau sušaukti ES užsienio reikalų ministrų susitikimą.

Egiptui vis labiau gresia tarptautinis pasmerkimas po trečiadienio, kai policijai vaikant demonstrantus iš protesto stovyklų Kaire žuvo apie 600 žmonių.

Anksčiau penktadienį Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as  ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad ES turėtų persvarstyti savo bendradarbiavimą su Egipto valdžia, kai vėl skelbiami nauji skaičiai apie penktadienį žuvusius – nuo 12 iki 20.

F.Hollande'as ir A.Merkle paragino ES užsienio reikalų ministrus kuo greičiau susitikti kitą savaitę ir nutarti dėl „Europos Sąjungos ir Egipto bendradarbiavimo pagrindų ir parengti bendrą atsaką“.

C.Ashton dar pareiškė, kad atsakomybė už šią Egipte pastarosiomis dienomis vykstančią tragediją „tenka laikinajai vyriausybei bei šalies platesnio rato politiniams lyderiams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.