Egipto saugumo pajėgos išvilko paskutinius mečetėje tebesiglaudusius protestuotojus

Policija šaudė į orą, kad minia laikytųsi atokiau.

Egipto saugumo pajėgos šeštadienį po susišaudymo privertė paskutinius protestuotojus palikti dramatiškos priepriešos vieta tapusią Kairo mečetę.<br>„Reuters“ nuotr.
Egipto saugumo pajėgos šeštadienį po susišaudymo privertė paskutinius protestuotojus palikti dramatiškos priepriešos vieta tapusią Kairo mečetę.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 17, 2013, 5:38 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:44 PM

Kaip nurodoma, nušalintojo prezidento Mohamedo Mursi šalininkus iš Fateho mečetės netoli Ramzio aikštės laukan išvilko policininkai.

Prieš tai pranešta, kad Egipto policija ir M.Mursi šalininkai intensyviai šaudė vieni į kitus.

Saugumo pajėgoms penktadienį vakare apsupus mečetę, policijai vienu metu pavyko patekti į vidų ir išvilkti protestuotojus laukan, kur jų laukė įpykusių gyventojų minios.

Policija šaudė į orą, kad minia laikytųsi atokiau.

Policininkai ir kariai atakuoti Fateho mečetę sostinės centre ėmė po to, kai buvo apšaudyti iš jos minareto.

Saugumo pajėgos reagavo paleisdamos į mečetę ašarines dujas ir paskubindamos puolimą.

Konfliktas prie Fateho mečetės netoli Ramzio aikštės įvyko po kruvinų susirėmimų, per kuriuos visoje šalyje žuvo 83 žmonės ir buvo areštuota daugiau kaip tūkstantis įtariamų M.Mursi Musulmonų brolijos šalininkų.

Musulmonų brolijos šalininkas Mahmoudas, kuris dalyvavo demonstracijoje prieš M.Mursi nušalinimą, sakė, kad protestuotojai buvo apšaudyti ir norėjo pasislėpti mečetėje.

Viena protestuotoja sakė, kad mečetėje, į kurią anksčiau buvo atnešti daugiau kaip 20-ies per penktadienio susirėmimus žuvusių žmonių lavonai, buvo beveik tūkstantis žmonių.

Telefonu kalbėdamasi su „al Jazeera“ iš tos mečetės, Omaima Halawa sakė, kad ten yra maždaug 700 žmonių, tarp jų – moterys ir vaikai, ir kad jie bijo išeiti iš mečetės, nes „lauke yra banditai su saugumo pajėgomis ir ... saugumo pajėgos eina išvien su banditais“.

Tuo tarpu Sueco mieste dėl saugumo pajėgų veiksmų žuvo 10 ir buvo sužeista dar dešimtys žmonių, kurie buvo susirinkę protestuoti nepaisydami komendanto valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.