Izraelis smogė Libanui po raketų atakos (papildyta)

Izraelio oro

Apie sužeistus žmones arba padarytą žalą pranešimų negauta.<br>„Reuters“ nuotr.
Apie sužeistus žmones arba padarytą žalą pranešimų negauta.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-22 19:37, atnaujinta 2018-03-01 19:18

„IAF (Izraelio oro pajėgos) atakavo teroristų buveinę tarp Beiruto ir Sidono, atsakydamos į keturias raketas, paleistas vakar į šiaurės Izraelį, – sakoma armijos pranešime. – Pilotai pranešė apie tiesioginius pataikymus į taikinį.“

Gynybos šaltiniai sakė, kad ši ataka įvyko netoli Naamos kaimo.

Dvi iš keturių raketų, paleistų ketvirtadienį iš Libano, nukrito gyvenamose vietovėse ir padarė žalos, tačiau žmonės per tą ataką nenukentėjo.

Dėl šio išpuolio atsakomybę prisiėmė Abdullah Azzamo  brigados – su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusi grupuotė, kur teigė surengusi panašių raketų atakų prieš Izraelį 2009 ir 2011 metais.

Izraelio armija penktadienį pakartojo savo pranešime, kad „laiko Libano vyriausybę atsakinga dėl tos atakos“.

Libano prezidentas Michelis Sleimanas ketvirtadienį pareiškė, kad ketvirtadienį įvykdyta raketų ataka pažeidžia Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijas ir Libano suverenumą, taip pat paragino saugumo pajėgas surasti ją įvykdžiusius kovotojus ir patraukti juos atsakomybėn.

Tuo tarpu Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pažadėjo atsaką, pabrėždamas: „Bet kas, mums pakenkęs arba mėginantis mums pakenkti, turėtų žinoti – mes jiems smogsime“.

Ketvirtadienį įvykdyta ataka buvo pirmas toks incidentas nuo 2011 metų lapkričio, kai Abdullah Azzamo brigados paleido kelias raketas iš pietų Libano į Izraelį. Tąsyk Izraelio armija taip pat ėmėsi atsakomųjų veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.