Prancūzijos diplomatijos vadovas: „Visi požymiai rodo Sirijos režimą naudojus cheminius ginklus“

Prancūzijos

L.Fabiusas šeštadienio rytą pradėjo vizitą Izraelyje ir palestiniečių teritorijose, siekdamas paskatinti neseniai atnaujintas taikos derybas.<br>AP
L.Fabiusas šeštadienio rytą pradėjo vizitą Izraelyje ir palestiniečių teritorijose, siekdamas paskatinti neseniai atnaujintas taikos derybas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 24, 2013, 6:17 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:35 PM

„Visa mūsų turima informacija susidėlioja, įrodydama, kad buvo cheminės žudynės netoli Damasko ir kad dėl to atsakingas (Sirijos prezidento) Basharo (al Assado) režimas“, – L.Fabiusas sakė per vizitą Vakarų Kranto mieste Ramaloje.

B.al Assado oponentai sakė, kad prezidento pajėgos nužudė apie 1 300 žmonių, panaudoję cheminį ginklą į rytus ir pietvakarius nuo Damasko per praeitą trečiadienį įvykdytas atakas.

Jungtinių Tautų (JT) vyriausioji įgaliotinė nusiginklavimo reikalams Angela Kane šeštadienį atvyko į Sirijos sostinę tartis dėl sąlygų šių numanomų atakų tyrimui, sakė vienas naujienų agentūrais AFP žurnalistas.

„Prašome, kad ten esanti JT komanda būtų labai greitai pasiųsta (į incidento vietą) ir atliktų būtinus patikrinimus“, – paragino L.Fabiusas.

„Mūsų turima informacija rodo, kad šios cheminės žudynės yra tokios didelės, jog akivaizdu, kad stiprios reakcijos nebus išvengta“, – pridūrė jis.

Sirijos vyriausybė griežtai neigė kaltinimus, jog jos pajėgos įvykdė tas atakas, tačiau iki šiol nenurodė, ar leis JT inspektoriams aplankyti šio incidento vietas.

L.Fabiusas šeštadienio rytą pradėjo vizitą Izraelyje ir palestiniečių teritorijose, siekdamas paskatinti neseniai atnaujintas taikos derybas, informavo jo biuras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.