JAV teigia, kad yra tvirtų požymių dėl cheminio ginklo Sirijoje

Jungtinės Valstijos vis

JAV pareigūnas sakė, prezidento Basharo al Assado elgesys su JT inspektoriais, tikrinančiais pranešimus apie cheminių ginklų ataką, yra „klasikinė vilkinimo taktika“.<br>AP nuotr.
JAV pareigūnas sakė, prezidento Basharo al Assado elgesys su JT inspektoriais, tikrinančiais pranešimus apie cheminių ginklų ataką, yra „klasikinė vilkinimo taktika“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-26 16:56, atnaujinta 2018-03-01 17:54

„Esama tvirtų požymių, rodančių (Sirijos režimo) cheminio ginklo panaudojimo kryptimi“, – vienas JAV gynybos sekretorių Chucką Hagelį kelionėje po užsienį lydintis pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė žurnalistams. 

„Mūsų įsitikinimas stiprėja, kad iš tiesų tai buvo vienas epizodų, kai Sirijos režimas panaudojo cheminį ginklą“, – sakė pareigūnas. 

„Administracija, konsultuodamasi su mūsų tarptautiniais partneriais, svarsto atsakymo galimybes“, – pridūrė jis. 

Pareigūnas taip pat nurodė, kad Ch.Hagelis ketina netrukus aptarti šią krizę su savo britų ir prancūzų kolegomis. 

Kiek anksčiau Džakartoje vykusioje spaudos konferencijoje Ch.Hagelis pakartojo, kad bet kokie veiksmai Sirijoje bus atliekami bendradarbiaujant su tarptautiniais partneriais ir pagrįsti teisiškai. 

„Jeigu bus imtasi kokių nors veiksmų, jie bus suderinti su tarptautine bendruomene ir bus teisiškai paaiškinami“, – sakė Ch.Hagelis po susitikimo su Indonezijos gynybos ministru. 

JAV pareigūnas sakė, prezidento Basharo al Assado elgesys su JT inspektoriais, tikrinančiais pranešimus apie cheminių ginklų ataką, yra „klasikinė vilkinimo taktika“. 

„Bėgant laikui darosi vis sunkiau surasti, ištirti ir išanalizuoti informaciją, darant išvadą dėl cheminių ginklų (panaudojimo)“, – sakė pareigūnas. 

Sirijoje besilankantys JT inspektoriai pirmadienį buvo apšaudyti, kai vyko į rajoną, kuriame galėjo būti įvykdyta cheminė ataka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.