Amerikiečiai telkia pajėgas Viduržemio jūroje

JAV karinis jūrų

Amerikiečiai dislokuoja vis naujus dalinius į Viduržemio jūrą. Nuotraukoje: naikintuvas F-35B.<br>„Reuters“ nuotr.
Amerikiečiai dislokuoja vis naujus dalinius į Viduržemio jūrą. Nuotraukoje: naikintuvas F-35B.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 29, 2013, 6:36 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:14 PM

Valdomomis raketomis ginkluotas eskadrinis minininkas „USS Stout“ yra „Viduržemio jūroje ir plaukia į rytus“ pakeisti laivą „USS Mahan“, sakė pareigūnas, kuris dar pažymėjo, kad abu laivai gali kurį laiką likti minėtame rajone. 

Kiti trys JAV eskadriniai minininkai – „Ramage“, „Barry“ ir „Gravely“ – raižo Viduržemio jūrą skersai išilgai ir gali paleisti savo raketas „Tomahawk“ į Siriją, jei bus prezidento Baracko Obamos įsakymas. 

Agentūros AFP pašnekovas neminėjo, kiek laiko „Mahan“ dar liks regione, prieš grįždamas į bazę Norfolke, Virdžinijoje, iš kurios išplaukė 2012-ųjų gruodį. 

Paprastai po Viduržemio jūrą JAV Šeštojo laivyno sudėtyje patruliuoja trys eskadriniai minininkai, pirmiausia – apsigynimui nuo raketų. JAV karo laivynas laiko griežtoje paslaptyje, kiek raketų „Tomahawk“ turi kiekvienas laivas, bet manoma, jog jų gali būti 45. 

JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis anksčiau šią savaitę yra sakęs, kad Amerikos pajėgos šiame regione yra pasirengusios atakuoti, jeigu prezidentas B.Obama įsakys, bet šis kol kas nėra apsisprendęs. 

JAV gynybos pareigūnas agentūrai AFP dar sakė, kad JAV Penktojo laivyno veiklos zonoje, kuri apima ir Raudonąją jūrą, Persijos įlanką bei Arabijos jūrą, lieka lėktuvnešis „USS Nimitz“ su palyda. Nors anot pašnekovo, šis laivas „šiuo metu nėra susijęs su potencialiais (veiksmų) Sirijoje variantais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.