Sirijoje gyvybes paaukoti pasiryžę 8 tūkst. savižudžių pilotų

Sirijos prezidento Basharo al Assado karininkas tvirtina, kad Sirijos armija ketina prieš Vakarus naudoti pilotus kamikadzes. 8 tūkst. savižudžių „kankinių“ pasirengę atakuoti Siriją puolančius JAV karinius lėktuvus, padedami „Hezbollah“ ir Irano, portalui „The Guardian“ teigia šaltinis iš Sirijos oro pajėgų bazės prie Damasko.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-29 17:08, atnaujinta 2018-03-01 16:19

Pasak karininko, 13 pilotų šią savaitę jau pasirašė pasižadėjimą būti „savižudžių kankinių komanda, atakuojančia JAV karinius lėktuvus“.

„Jeigu JAV ir britų armijos paleis bent vieną raketą, mes paleisime tris ar keturias, o jeigu jų kariniai lėktuvai pasirodys mūsų danguje, jų laukia ugnies pragaras, - žadėjo Sirijos karininkas. - Jeigu mes nesugebėsime numušti jų lėktuvų su artilerija, turime karinių pilotų, kurie pasiruošę atakuoti tuos užsienio karinius lėktuvus su savo lėktuvais ir susprogdinti juos ore.“

„The Guardian“ negalėjo patikrinti šios informacijos. Informaciją pateikęs karininkas per pastaruosius 12 mėnesių ne kartą pateikė portalui teisingą informaciją apie kovas tarp B.al Assado armijos ir maištininkų, bet apie įvykius, kuriuose pats nedalyvavo, atsisakydavo komentuoti.

Jis sakė: „Mes turime Sirijos armijoje daugiau kaip 8 tūkst. savižudžių kankinių, pasiruošusių atlikti kankinystės operacijas bet kuriuo metu, sustabdant amerikiečius ir britus. Aš pats esu pasiruošęs smūgiuoti JAV lėktuvnešius ir neleisti jiems atakuoti Sirijos ir jos žmonių.“

Kalbėdamas apie cheminio ginklo ataką praėjusią savaitę Damasko priemiesčiuose jis neigė, kad joje dalyvavo vyriausybinės pajėgos, ir sakė, kad naujienos apie dujas jam pačiam sukėlė šoką.

Pasak Sirijos karininko, Iranas ir „Hezbollah“ kovos kartu su Sirija „ranka rankon“.

„Mes pasiruošę bet kam. Tik Dievas gali pasiimti mūsų sielas, ne Amerika ir ne Didžioji Britanija. JAV ir Jungtinė Karalystė grasina mums jau daugiau kaip dveji metai, jie galvoja, kad mes išsigąsime, bet jie kvaili, jeigu taip galvoja. Mes kovojame su baisiausiais pasaulyje teroristais, ir nei pasidavėme, nei pavargome“, - sako karininkas.

Jo teigimu, Sirijos armijoje šiuo metu – aukščiausias pasirengimo lygis. Visos raketos paruoštos paleisti, imtasi visų priemonių prieš oro atakas. Tikimasi, kad JAV ir britai atakuos specifinius taikinius, dėl to Sirijos armija pakeitė didžiąją dalį savo dislokacijos vietų ir persikėlė į kitas vietas.

„Neįtikėtina, kas dabar vyksta Sirijoje, - sakė karininkas. - Daugybė Sirijos vyrų ateina į kontrolės postus ir klausia, ar galėtų prisijungti prie armijos ir kovoti už Siriją. Kai kurie iš jų anksčiau buvo opozicijos pusėje.

Jie sako – jeigu Siriją puls užsieniečiai, mes kovosime su Sirijos armija ir apie viską pamiršime. Damaske per pastarąsias 48 valandas mes užregistravome 4 tūkst. civilių savanorių. Mes išsiuntėme juos į treniruočių stovyklas mokytis naudoti įvairius ginklus ir formuoti liaudies komitetus, saugančius sostinės gatves ir rajonus, kai Sirijos armija bus užsiėmusi JAV kariniais lėktuvais.“

Pasak karininko, Damaske gyvenimas teka įprasta vaga, antskrydžių niekas pernelyg nesibaimina. „Raketos krenta ant mūsų sostinės rajonų kiekvieną dieną netgi turtingiausiuose rajonuose, taigi, jie nebus sukrėsti labiau, jeigu smogs JAV raketos“, – aiškina jis.

Esą, žmonės pripratę prie karo ir jiems nereikia jokių pasiruošimų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.