Lenkai teigia, kad Rusija yra susijusi su Sirijos cheminiu arsenalu

Lenkijos užsienio reikalų

Rusija taip pat atsakinga už Sirijos cheminio ginklo arsenalą.<br>AP nuotr.
Rusija taip pat atsakinga už Sirijos cheminio ginklo arsenalą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2013, 6:26 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:48 PM

„Rusija vis pabrėžia esanti prieš cheminio ginklo naudojimą, bet mes žinome, kad Sirijos arsenalas siekia Sovietų Sąjungos laikus, sovietinę technologiją“, – sakė žurnalistams Varšuvoje Radoslawas Sikorskis.

„Manau, kad, jeigu Rusija pasakytų, jog ji užtikrins Sirijos cheminių ginklų arsenalo kontrolę, tai turėtų įtakos įvykių eigai“, – pažymėjo jis.

Jungtinės Valstijos su kai kuriomis sąjungininkėmis, kaip Prancūzija, linkusios imtis karinių veiksmų prieš Sirijos režimą, kurį jos kaltina cheminio ginklo panaudojimu prieš civilius gyventojus praėjusią savaitę.

Tuo tarpu Rusija tvirtina, kad kariniai veiksmai be JT pritarimo bus baisus smūgis dabartinei pasaulio tvarkai, ir vargu ar tai stabilizuos padėtį Sirijoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Maskva vėl pasinaudojo veto teise JT Saugumo Taryboje ir blokavo veiksmus prieš Sirijos režimą.

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas trečiadienį sakė, kad Varšuva nedalyvaus karinėje intervencijoje.

„Nesu įsitikinęs, kad ginkluota ataka sustabdys nusikaltimus, – sakė jis žurnalistams. – Suprantu jos pagrindimą, bet nepritariu tokiam įsitikinimui ir entuziazmui manančiųjų, kad tokia operacija gali atnešti teigiamų padarinių“.

Lenkija yra viena pagrindinių šalių, kurių kariai dalyvavo JAV vadovaujamuose kariniuose veiksmuose Irake ir vėliau Afganistane, kur iki šiol yra dislokuota 1 tūkst. 600 lenkų karių.

Tačiau šalies prezidentas anksčiau šį mėnesį sakė, kad Lenkija ribos savo dalyvavimą užsienio karinėse misijose ir pagrindinį dėmesį skirs pajėgų namuose modernizavimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.