ES ragina JT ekspertus kuo greičiau pristatyti pranešimą apie Sirijoje

Europos Sąjunga (ES)

H.Van Rompuy paragino priimti politinį sprendimą ir JT inspektoriams pristatyti pranešimą apie cheminę ataką Sirijoje.<br>AP nuotr.
H.Van Rompuy paragino priimti politinį sprendimą ir JT inspektoriams pristatyti pranešimą apie cheminę ataką Sirijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-05 18:16, atnaujinta 2018-03-01 13:13

Neįprastai ilgoje kalboje ES Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy sakė žurnalistams Sankt Peterburge, kad rugpjūčio 21 dienos ataka buvo „akivaizdus tarptautinio įstatymo pažeidimas ir nusikaltimas žmogiškumui“.

Tačiau H.Van Rompuys teigimu, per anksti kalbėti apie karinę intervenciją, nors JAV ir Prancūzija ruošiasi galimiems kariniams veiksmams prieš Sirijos vyriausybę.

H.Van Rompuy paragino priimti politinį sprendimą ir JT inspektoriams pristatyti pranešimą „kaip galima greičiau“. Jo teigimu, JT generalinis sekretorius Ban Ki-moon Sirijos klausimu kreipsis į lyderius per Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?