Sirijos sukilėliai atsitraukė iš krikščionių miesto

„Tai primas kartas, kai buvome atakuojami“, - sakė ji.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2013, 1:27 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:56 PM

„Laisvos Sirijos armijos (LSA) junginiai trečiadienį po įnirtingų susirėmimų su prezidento Basharo al Assado pajėgomis ir parankiniais sunaikino postus Maaluloje ir Džabadine Damasko-Homso kelyje, kuriuos laikė armija“, - sakoma praėjusią naktį paskelbtame Sirijos nacionalinės koalicijos pareiškime.

„Netoliese kelias valandas buvo dislokuota LSA, bet ji neatakavo jokios bažnyčios ar vienuolyno“, - nurodoma jame.

Trečiadienį Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“, kuri stebi padėtį Sirijoje, pranešė, kad džihadistų kovotojai iš Nusros fronto po mirtininko išpuolio užėmė karinį postą Maaluloje.

Viena Maalulos - vaizdingo miestelio 55 km į šiaurę nuo Damasko, įsikūrusio po didele uola, gyventoja AFP sakė, kad Nusros fronto puolimas prasidėjo trečiadienį 3 val. Grinvičo (6 val. Lietuvos) laiku.

Kalbėdama telefonu iš Mar Taklos (Šv. Teklės) graikų ortodoksų vienuolyno, ta moteris, kuri prašė jos vardo neskelbti, sakė, kad sukilėliai panaudojo artileriją ir priešlėktuvinius kulkosvaidžius, ir pridūrė, kad kai kurie sviediniai nukrito miestelio centre.

„Tai primas kartas, kai buvome atakuojami“, - sakė ji.

Maalula yra vienas krikščionių buvimo Sirijoje simbolis, daugelis jos gyventojų kalba aramėjų kalba, kuria kalbėjo ir Jėzus. Dabar šią kalbą vartoja tik mažos, po visą pasaulį išsimėčiusios bendruomenės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.