B.Obama grįžo į Ameriką, kur jo laukia Kongreso balsavimas dėl Sirijos

Prezidentas Barackas Obama

Grįžęs į Ameriką, B.Obama atrodė susirūpinęs.<br>AP nuotr.
Grįžęs į Ameriką, B.Obama atrodė susirūpinęs.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 7, 2013, 11:22 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:35 PM

Sankt Peterburge 20-ies šalių vadovams nepavyko susitarti dėl karinių veiksmų Sirijoje. B.Obamos Vašingtone laukia sunki savaitė. Jis bandys įtikinti Kongresą balsuoti už ribotą ataką Sirijoje. Antradienį jis sakys kalbą, kuria sieks ir visuomenės palaikymo.

JAV kaltina Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą 1429 žmonių nužudymu per cheminę ataką Damasko priemiesčiuose rugpjūčio 21 dieną. B.al Assadas dėl cheminės atakos kaltina sukilėlius.

B.Obama turės per kelias dienas įtikinti Kongresą balsuoti už karinius veiksmus. Kongresas šiuo klausimu gali balsuoti jau kitą savaitę.

Prezidentas anksčiau pripažino, kad bus sunku gauti Kongreso pritarimą.

Apklausa, kurią užsakė BBC ir „ABC News“ rodo, kad daugiau nei trečdalis Kongreso narių yra neapsisprendę, ar pritarti kariniams veiksmams, o dauguma apsisprendusiųjų balsuos prieš B.Obamos siūlymą.

Dauguma yra susirūpinę, kad JAV gali įsitraukti į ilgą karą ir kad dėl karinių veiksmų prasidės susirėmimai Sirijos pasieniuose. JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose (JT) Samantha Power pabrėžė, kad kariniai veiksmai truktų „ribotą laiką“. B.Obama nesakė, ką darytų, jei Kongresas jam nepritars.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.