Smūgis Sirijai - įspėjimas Šiaurės Korėjai

Amerikos gynybos pareigūnas

Pasaulis vis dar laukia Amerikos sprendimo dėl Sirijos.<br>AP nuotr.
Pasaulis vis dar laukia Amerikos sprendimo dėl Sirijos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2013, 10:53 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:23 AM

Amerika ir Prancūzija teigia, kad Sirijos prezidentui Basharui al Assadui lojalios pajėgos atsakingos už praėjusį mėnesį įvykdytą dujų ataką. Vašingtono ir Paryžiaus manymu, oro antskrydžiai padėtų užkirsti kelią tokioms atakoms ateityje. 

Amerikos gynybos sekretoriaus pavaduotojas politikos klausimais Jamesas Milleris antradienį teigė, kad atsakomoji ataka prieš Sirijos vyriausybę patvirtintų tarptautinę normą, kad cheminiai ginklai negali būti naudojami. 

J.Milleris sakė, jog jis per diskusijas su Kinijos Liaudies išlaisvinimo armijos generalinio štabo viršininko pavaduotoju Wangu Guanzhongu akcentavo, kad „nenori gyventi pasaulyje, kuriame Šiaurės Korėja jaustų, kad cheminių ginklų naudojimo slenkstis yra sumažintas“. 

Kinijos užsienio reikalų ministras WanhasYi paragino Vašingtoną Sirijos klausimu elgtis „itin apdairiai“, o prezidentas Xi Jinpingas per Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikimą Sankt Peterburge Amerikos vadovui Barackui Obamai sakė, kad karinė ataka neišspręstų problemos. 

Pekinas ne kartą ragino atlikti objektyvų Jungtinių Tautų cheminio ginklo inspektorių tyrimą ir įspėjo dėl anksčiau laiko padarytų išvadų. Kinija taip pat pareiškė, kad bet kas, panaudojęs cheminį ginklą, turi būti nubaustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo