B.Obama artimiausiu metu tikisi sprendimo dėl krizės Sirijoje

Prezidentas Barackas

B.Obama sutiko kol kas negrasinti kariniais veiksmais Sirijos režimui, kol pareigūnai svarstys Maskvos siūlymus.<br>AP nuotr.
B.Obama sutiko kol kas negrasinti kariniais veiksmais Sirijos režimui, kol pareigūnai svarstys Maskvos siūlymus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2013, 8:42 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:27 AM

Amerikos valstybės sekretorius Johnas Kerry ir jo kolega Rusijoje Sergejus Lavrovas vėliau ketvirtadienį susitinka Ženevoje svarstyti Maskvos siūlymo sunaikinti uždraustąjį Basharo al-Assado nuodingų dujų arsenalą.

Vašingtonas išreiškė abejonių dėl šio plano, bet B.Obama sutiko kol kas negrasinti kariniais veiksmais Sirijos režimui, kol pareigūnai svarstys Maskvos siūlymus.

„Johnas Kerry yra užjūryje ir dalyvauja susitikimuose, kuriose svarstoma tema, prie kurios mes praleidome daug laiko per pastarąsias kelias savaites – padėtis Sirijoje ir kaip mums įsitikinti, kad cheminiai ginklai nebus panaudoti prieš nekaltus žmones“, – sakė B.Obama.

Keliomis pastabomis savo vyriausybei Baltuosiuose rūmuose, kol reporteriai dar nebuvo išprašyti iš patalpos, B.Obama išreiškė atsargų optimizmą.

„Tikiuosi, kad valstybės sekretoriaus J.Kerry ir užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo, taip pat kitų tame dalyvaujančių veikėjų diskusijos duos konkretų rezultatą, – pareiškė jis. – Taip pat žinau, kad jis yra pasirengęs smarkiai dirbti kelias ateinančias dienas dėl atitinkamų galimybių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.