JT paprašė Sirijos papildomų duomenų apie cheminį ginklą

Jungtinės Tautos

Sirija lig šiol buvo viena iš septynių JT narių, kurios neprisijungė prie 1993 metų konvencijos, draudžiančios gaminti ir kaupti cheminius ginklus.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Sirija lig šiol buvo viena iš septynių JT narių, kurios neprisijungė prie 1993 metų konvencijos, draudžiančios gaminti ir kaupti cheminius ginklus.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 13, 2013, 8:47 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:34 AM

Sirija į Jungtines Tautas kreipėsi ketvirtadienį pagal planą, kuriuo siekiama išvengti karinio smūgio prezidento Basharo al-Assado režimui, įtarus, kad šis panaudojo draudžiamą cheminį ginklą.

„Mes susisiekėme su Sirijos vyriausybe dėl jos paraiškos. Mėginame gauti daugiau informacijos, kad priėmimo procesas būtų užbaigtas“, – sakė JT atstovas Farhanas Haqas, bet atsisakė nurodyti, kokios informacijos trūksta.

Sirija lig šiol buvo viena iš septynių JT narių, kurios neprisijungė prie 1993 metų konvencijos, draudžiančios gaminti ir kaupti cheminius ginklus.

B.al Assado vyriausybė ketvirtadienį paskelbė pasirašysianti šią konvenciją, kai vis labiau stiprėjo JAV karinio smūgio grėsmė, o Rusija pasiūlė Sirijai perduoti jos turimą cheminį ginklą tarptautinei kontrolei.

Amerika ir kitos Vakarų šalys kaltina B.al Assado pajėgas, kad jos rugpjūčio 21 dieną netoli Damasko surengė zarino dujų ataką, per kurią žuvo šimtai žmonių. Sirijos vyriausybė dėl šios atakos kaltina opozicijos sukilėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.