JAV ir Rusija diskusijose dėl Sirijos pasiekė lemtingą tašką

Anot JAV pareigūno, penktadienį JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo diskusijose dėl Sirijos cheminių ginklų sunaikinimo pasiekė lemtingą tašką, praneša „Reuters“.

Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas ir JAV valstybės sekretorius J.Kerry tęsia diskusijas Ženevoje.<br>AP nuotr.
Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas ir JAV valstybės sekretorius J.Kerry tęsia diskusijas Ženevoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 14, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:15 AM

JAV pareigūnas atskleidė, kad abiejų šalių atstovai pasisakė už taikią Sirijos karo pabaigą. „Mes pasiryžę pabandyti dirbti kartu. Pradedant šia iniciatyva, susijusia su cheminiais ginklais. Mes tikimės, kad šios pastangos atsipirks atnešdamos taiką ir stabilumą karo nusiaubtoje pasaulio dalyje“, - sakė J.Kerry bendroje spaudos konferencijoje.

Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas ir JAV valstybės sekretorius J.Kerry tęsia diskusijas Ženevoje, kuriose aptaria Sirijos cheminių ginklų perdavimą tarptautinei kontrolei.

Anot JAV pareigūno, J.Kerry ir S.Lavrovas yra visai arti susitarimo dėl Sirijos cheminių ginklų atsargų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.