Sirijoje kariauja šimtai rusų samdinių

300-400 rusų samdinių kovoja

Susirėmimai Sirijoje pareikalauja ne tik vietinių karių gyvybių.<br>AP nuotr.
Susirėmimai Sirijoje pareikalauja ne tik vietinių karių gyvybių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 21, 2013, 12:05 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:25 PM

Šiems kariams grįžus namo Rusijos saugumui iškils „didelė grėsmė“, teigė FST pirmasis direktoriaus pavaduotojas Sergejus Smirnovas po Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (ŠBO) Kovos su terorizmu departamento vadovybės susitikimo.

Samdinių verbavimas yra reali praktika, sakė S.Smirnovas ir pridūrė, kad priemonių užkirsti kelią šiai veiklai nėra Rusijos įstatymuose. „Mes vis dar turime dirbti ties šiuo klausimu“, - teigė pareigūnas.

S.Smirnovo pateikti duomenys yra gerokai didesni nei gegužę pranešė FST vadovas Aleksandras Bortnikovas, kurio teigimu, Sirijos pilietiniame kare kovoja apie 200 samdinių iš Rusijos, Europos ir Centrinės Azijos.

Pasak S.Smirnovo, ŠBO susitikime nebuvo tiesiogiai aptartas šis klausimas, tačiau Rusijos pareigūnai per privačias diskusijas su kitų valstybių atstovais pareiškė susirūpinimą.

2001 metais Šanchajuje įkurtai tarptautinei regioninei organizacijai ŠBO priklauso Kinija, Rusija ir Centrinės Azijos valstybės - Kazachstanas, Kirgizija, Tadžikistanas ir Uzbekija.

Praėjusiais metais Sirijos vyriausybė pateikė Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai sąrašą užsienio piliečių, žuvusių per kovas prieš režimo pajėgas. Sąraše minimi samdiniai iš arabų šalių, Europos ir Rusijos Šiaurės Kaukazo regiono, įskaitant Čečėniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.