„Shebab“ kovotojai sako vis dar laikantys įkaitus prekybos centre Kenijoje

Islamistų grupuotės „Shebab“

Įkaitų krizė Nairobyje nesibaigia.<br>AP nuotr.
Įkaitų krizė Nairobyje nesibaigia.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2013, 2:33 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:57 PM

Šios Somalio sukilėlių grupuotės kovotojai jau ketvirtą dieną kovoja su specialiosiomis pajėgomis.

Auštant prekybos centre „Westgate“ vėl kilo sporadiškas šaudymas - kelios valandos po to, kai pareigūnai pareiškė, kad Kenijos pajėgos „kontroliuoja“ tą didelį kompleksą.

„Įkaitai, kuriuos mudžahidai laiko (prekybos centre) „Westgate“, tebėra gyvi, atrodo gana sutrikę, bet vis dėlto yra gyvi“, - sakoma „Shebab“ žinutėje „Twitter“.

Per ataką šiame prekybos centre ir jo apsiaustį žuvo mažiausiai 62 pirkėjai ir centro darbuotojai, o dar beveik 200 žmonių buvo sužeisti, tačiau labai nerimaujama, kad aukų skaičius gali didėti.

Saugumo šaltiniai sakė, kad „vienas ar du“ kovotojai užsibarikadavo kazino ar netoli jo viename viršutinių komplekso aukštų.

Atsakomybę už ataką, kuri prasidėjo šeštadienio vidurdienį, prisiėmė „Shebab“. Ginkluoti užpuolikai atėjo į šį prabangų prekybos centrą, kuriame tuo metu buvo daug žmonių, ėmė svaidyti granatas ir šaudyti iš automatų.

Intensyvus šaudymas buvo girdimas ir antradienį maždaug 6 val. 30 min. Grinvičo (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Shebab“ taip pat pareiškė, kad kovotojai „vis dar gina savo pozicijas“, ir gyrėsi, kad „prekybos centre vis dar yra nesuskaičiuojama daugybė lavonų“.

Prasidėjus tai atakai buvo uždaryta virtinė „Shebab“ paskyrų „Twitter“, bet kovotojai greit atidarė naujas.

Ekstremistai, regis, taip pat patvirtino autentiškumą neseniai internete išplatintos nuotraukos, kurioje tikriausiai matyti du užpuolikai juodomis skaromis, einantys pro saldainių vaikams prekystalį tame prekybos centre.

Toje nuotraukoje be datos, tikriausiai padarytoje saugumo kamera, matyti jų kovotojai, „ramūs ir šaltakraujiškai vaikštinėjantys po prekybos centrą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.