Žuvusio vaiko vaizdas pažadino norą žudyti

Vienas prancūzas, buvęs

islamistų kovotojų išpuolis Kenijos prekybos centre sukrėtė šalį.<br>AP nuotr.
islamistų kovotojų išpuolis Kenijos prekybos centre sukrėtė šalį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-25 19:28, atnaujinta 2018-02-21 19:35

Erico vardu prisistatęs vyras sakė, kad pamačius kūną ir pagalvojus, kad tai galėjo būti jo duktė, pirminis bejėgiškumo jausmas virto įniršiu.

Išlindusiam iš savo slėptuvės vyrui skyriaus gilumoje prie prekybos komplekso „Westgate“ pamatytas negyvo vaiko vaizdas buvo nepakeliamas.

„Tą akimirką pagalvojau apie savo dukterį, jeigu būčiau turėjęs pistoletą, tuoj būčiau pradėjęs žudyti tuos teroristus. Nebūčiau galvojęs nė sekundės. Nebūčiau sudvejojęs“, – sakė vyras.

Vienai bendrovei Kenijoje vadovaujantis Ericas pasakojo, kad jį ir dar 20 žmonių po penkis iš banko „Barclays“ poskyrio ir iš prekybos centro išvedė policininkai.

Užpuolikai tada vis dar laikė pozicijas priešais banką esančioje savitarnos parduotuvėje, pirmajame prekybos centro aukšte, pasakojo Erikas.

„Visa tai priminė man karo vaizdą, – pasakojo jis radijui „FranceInfo“. – Visur ant grindų buvo pilna šovinių ir lavonų, stiklo duženų ir kraujo. Negalėjau to nematyti“.

„Būtent tuo metu pasidarė sunku. Jautiesi bejėgis, jauti, kad nieko negali padaryti, jautiesi kaip auka“, – kalbėjo prancūzas.

Ericas į banką atėjo šeštadienį maždaug 11 val. 30 min., o po kelių minučių prasidėjo su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusių Somalio kovotojų grupės „al Shebab“ ataka.

Vyras prisiminė, kad banko darbuotojai pirmiausia pagalvojo, jog tai ginkluotas apiplėšimas.

Bet tada netoli jų buvęs žmogus, kuris sakė esąs Kenijos specialiųjų tarnybų atsargos pareigūnas, paaiškino, kad tai „turbūt teroristai“, nes jie naudojo sunkiuosius ginklus ir nepaliaudami šaudė.

Ericas ir kiti su juo buvę žmonės buvo policijos palydėti į netoli prekybos komplekso esančių indų šventyklą, kur jais pasirūpino savanoriai.

Tik būdamas saugus šventykloje vyras ir jo likimo draugai suprato, kas iš tiesų įvyko.

„Žmonės pradėjo alpti, – pasakojo jis. – Ne juokas, kai trys žmonės šaudo į orą“.

Po šių įvykių Ericas jau apsilankė pas psichiatrą, bet sako neketinantis išvykti iš Kenijos arba keisti gyvenimo būdą, nors nerimauja dėl savo dukters, kai ši yra mokykloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio