J.Kerr sako, kad susitarti su Iranu galima per kelis mėnesius

JAV valstybės sekretorius

J.Kerry tiki, kad su Iranu pavyks susitarti.<br>AP nuotr.
J.Kerry tiki, kad su Iranu pavyks susitarti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 27, 2013, 9:24 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:07 PM

Ketvirtadienį interviu televizijos kanalui CBS Amerikos diplomatijos vadovas buvo paprašytas pakomentuoti Irano prezidento Hassano Rouhani žodžius, kad susitarimas dėl branduolinės problemos gali būti sudarytas per 3-6 mėnesius.

„Žinoma, tai įmanoma, - atsakė J.Kerry. - Galima susitarti ir per trumpesnį laiką priklausomai nuo to, kiek Iranas bus pasirengęs bendradarbiauti”.

Valstybės sekreotrius pripažino, jog jei iraniečiai žengs „konkrečius žingsnius” branduolinės problemos sureguliavimo linkme, tai jie tikriausiai tikėsis, kad Amerika susilpnins jų šaliai taikomas sankcijas.

„Jungtinės Valstijos tol neatšauks sankcijų, kol nebus užtikrintas galimas patikrinti ir skaidrus procesas, kai mes aiškiai žinosime, ką konkrečiai ketina daryti Iranas su savo branduoline programa”, - sakė J.Kerry.

Jis pabrėžė, jog Iranas turėtų atidaryti tarptautiniams inspektoriams savo požeminę gamyklą Forde, kur sodrinamas uranas, kad parodytų ketinimų rimtumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.