JT kalba apie pažangą vykdant cheminio ginklo kontrolę Sirijoje

Jungtinės Tautos (JT) kalba apie pažangą vykdant cheminio ginklo kontrolę Sirijoje. Ketvirtadienį ekspertai susitiko su atitinkamų Sirijos tarnybų atstovais. Per pokalbius esą buvo pasiekta „daug žadančių pirmųjų rezultatų“.

19 inspektorių iš Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) ir 14 JT ekspertų į Siriją atvyko antradienį.<br>AP nuotr. iš archyvo
19 inspektorių iš Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) ir 14 JT ekspertų į Siriją atvyko antradienį.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2013, 10:13 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:22 PM

Pažangą žada ir Sirijos vyriausybės perduoti dokumentai, pranešė JT Niujorke. Tačiau būtinos tolesnės analizės, ypač - techninių detalių. Iki šiol neatsakyti ir kai kurie klausimai. Ekspertai tiksi, kad kitą savaitę galės apsilankyti keliose svarbiose vietose.

19 inspektorių iš Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) ir 14 JT ekspertų į Siriją atvyko antradienį. Jų uždavinys yra tirti tariamą cheminio ginklo panaudojimą įvairiose vietose bei pasirengti Sirijos cheminio ginklo naikinimui. Per prieš tai vykusią misiją ekspertai įrodė, kad rugpjūčio 21-ąją netoli Damasko buvo panaudotas cheminis ginklas.

Spėjama, kad Sirija turi tūkstančius tonų cheminių kovinių medžiagų, sandėliuojamų 45 vietose visoje šalyje. Vėliausiai iki spalio pabaigos tarptautiniai inspektoriai turi būti po kartą aplankę visas šias vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.