Ukrainos ir Rusijos pasienyje susisprogdino vyras

Ukrainos ir Rusijos pasienyje

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2013, 11:51 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:17 PM

Pareigūnai Bačevsko pasienio poste sustabdė mikroautobusą su Moldovos valstybiniais numeriais. Jo viduje rastas pasislėpęs keleivis, kuris parodė jam nepriklausantį rusišką pasą.

Po to apklausiamas pasieniečių vyras susisprogdino neidentifikuotu sprogmeniu. Jis pats žuvo, o du pasieniečiai dėl sunkių sužalojimų buvo išvežti į ligoninę.

Nusikaltimo motyvo nežinomas. Pasienio postas buvo uždarytas. Pradėtas tyrimas.

Kai kurie Ukrainos ir Rusijos šaltiniai teigia, kad susisprogdinęs vyras buvo čečėnas. Oficialiai ši informacija kol kas nepatvirtinta.

Kaip rašo newsru.com, incidentas įvyko spalio 4 d. iškart po vidurnakčio. Iš Rusijos prie Ukrainos sienos atvyko mikroautobusas, registruotas Moldovoje, su keturiais keleiviais – Moldovos piliečiais. Patikrinus autobusą, rastas dar vienas vyras, pasislėpęs salone. Nustatyta, kad taip jam pavyko pravažiuoti Rusijos pasienio punktą.

Vyras buvo sulaikytas ir nuvestas į pasų kontrolės punktą, kur pateikė Rusijos federacijos piliečio pasą, bet paaiškėjo, kad pasas ne jo. Tada vyras susisprogdino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.