Irano ajatola ir kritikuoja, ir grasina

Komentaras buvo cituojamas jo interneto svetainėje Khamenei.ir.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 5, 2013, 4:45 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:10 AM

„Girdime pasikartojančius ir bjaurius Irano valstybės priešų grasinimus. Mūsų atsakas į bet kokią piktadarybę bus rimtas ir griežtas“, - sakė A.Khamenei per vieną kadetų ceremoniją Teherane.

Komentaras buvo cituojamas jo interneto svetainėje Khamenei.ir.

Anksčiau šią savaitę Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pareiškė, jog Izraelis yra pasiruošęs veikti „vienas“, kad nutrauktų Irano pastangas įgyti branduolinių ginklų.

„Izraelis neleis Iranui įgyti branduolinių ginklų. Jeigu Izraelis bus priverstas stovėti vienas, jis stovės vienas“, - antradienį, kreipdamasis į Jungtinių Tautų (JT) Generalinę Asamblėją, B.Netanyahu niūriai perspėjo pasaulio lyderius ir ministrus.

„Kad ir kokia pavojinga būtų branduolinį ginklą turinti Šiaurės Korėją, ji nublanksta su pavojumi, kurį keltų branduolinį ginklą turintis Iranas“, - pažymėjo jis.

Ajatola taip pat kritikavo kai kuriuos prezidento Hassano Rouhani vizito Jungtinėse Tautose (JT), kur jis kalbėjosi su JAV lyderiu, aspektus, bet bendrai pareiškė savo paramą.

„Remiame vyriausybės diplomatinę iniciatyvą ir teikiame svarbą jos veiklai per šią kelionę“, - sakė A.Khamenei, kurio pastabos cituojamos jo interneto svetainėje.

Tačiau jis pridūrė, kad „dalis to, kas įvyko per kelionę į Niujorką, nebuvo tinkama“.

„Mes pesimistiškai žiūrime į amerikiečius ir jais nė kiek nepasitikime. Amerikos vyriausybė yra nepatikima, arogantiška ir neracionali, ir ji laužo savo pažadus“, - sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.