JAV pajėgos surengė operacijas Somalyje ir Libijoje (papildyta)

Per tas atakas žuvo daugiau nei 200 žmonių.

Somalyje JAV karių jėgą pajuto „al Shebab“ kovotojai (nuotraukoje).<br>AP nuotr.
Somalyje JAV karių jėgą pajuto „al Shebab“ kovotojai (nuotraukoje).<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-06 11:05, atnaujinta 2018-02-21 10:52

Libijos sostinėje JAV kariai suėmė kovotoją Abu Anasą al Libi – seniai ieškomą „al Qaeda“ operacijų vadą, siejamą su 1998 metais įvykdytais Amerikos ambasadų Kenijoje ir Tanzanijoje sprogdinimais.

Somalyje per reidą pietiniame Baravės uostamiestyje nepavyko sučiupti kovotojų lyderio, ir kol kas nežinoma, ar jis nukautas. Tačiau vienas JAV pareigūnas sakė, kad buvo nukauti keli „al Shebab“ nariai.

Tuo tarpu Libijoje, atrodo, JAV kariškių operacija buvo sėkminga.

„Po JAV kovos su terorizmu operacijos Abu Anasas al Libi šiuo metu yra teisėtai suimtas JAV kariškių saugioje vietoje už Libijos ribų“, – sakoma Pentagono atstovo George'o Little'o pranešime.

Vienas A.A.al Libi artimas šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad jis buvo pagrobtas ginkluotų vyrų Tripolyje.

A.A.al Libi, kuris buvo įtrauktas JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) labiausiai ieškomų asmenų sąrašą ir kurį buvo pasiūlytas 5 mln. dolerių atlygis, JAV federalinio teismo Niujorke buvo apkaltintas dėl įtariamo svarbaus vaidmens sprogdinimuose, įvykdytuose Rytų Afrikoje.

Per tas atakas žuvo daugiau nei 200 žmonių.

Sučiupus šį įtariamą „al Qaeda“ teroristą, kurio tikrasis vardas – Nazihas Abdul Hamedas al Raghie, buvo užbaigtos 15 metų trukusios gaudynės.

J.Kerry pagyrė JAV karius

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry sekmadienį pareiškė, kad du kruopščiai parengti reidai Libijoje ir Somalyje parodė, jog Jungtinės Valstijos neprarado ryžto medžioti teroristus.

„Mes tikimės, kad dabar akivaizdu, jog Jungtinės Amerikos Valstijos niekada neatsisakys savo pastangų persekioti už teroro aktus atsakingus asmenis“, – sakė jis žurnalistams Indonezijos Balio saloje, per pertrauką Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo forume lankydamasis Benoa žvejų uostamiestyje, kur vykdoma USAID plėtros projektas.

„Tie „al Qaeda“ ir kitų organizacijų nariai gali pabėgti, bet negali pasislėpti“, – pridūrė jis.

„Mes ir toliau stengsimės patraukti juos atsakomybėn tinkamais būdais, tikėdamiesi, kad galiausiai tokia veikla pasaulyje visiškai liausis“, – pažymėjo J.Kerry.

Jis taip pat pagyrė „už puikų darbą ir narsą“ reiduose dalyvavusį JAV personalą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.