Cheminio ginklo inspektoriai Sirijoje dėl grėsmės atšaukė apsilankymą objekte

Cheminio ginklo draudimo

Cheminio ginklo draudimo organizacijos inspektoriai Sirijoje dėl grėsmės saugumui negalėjo aplankyti vieno iš numatytų objektų.<br>AP nuotr.
Cheminio ginklo draudimo organizacijos inspektoriai Sirijoje dėl grėsmės saugumui negalėjo aplankyti vieno iš numatytų objektų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 17, 2013, 6:29 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:58 AM

Pirmas kartais, kai inspektoriai negalėjo įvykdyti suplanuoto vizito, informavo OPCW atstovas Michaelis Luhanas. Pasak atstovo, iš esmės ekspertai patenkinti iki šiol padaryta pažanga.

Inspektoriai buvo priversti grįžti iš vienos teritorijos nepavykus gauti užtikrinimų dėl saugumo, BBC sakė M.Luhanas. Pastarosiomis dienomis teritorijoje įvyko keli incidentai, kurie inspektoriams sukėlė „susirūpinimą dėl saugumo“.

Naktį į ketvirtadienį netoli viešbučio Damaske, kuriame apsistoję inspektoriai, sprogo mortyra, o savaitgalį netoliese buvusiuose automobiliuose detonuoti savadarbiai sprogmenys.

Nyderlandų Hagos mieste įsikūrusi OPCW pranešė, kad grupė Sirijoje įgyvendino beveik 50 proc. savo darbo, patikrinę daugiau nei 20 objektų ir sunaikinę įrangą.

Pagal Jungtinių Tautų (JT) rezoliuciją Sirijos cheminių ginklų gamybos įranga turi būti sunaikinta iki lapkričio 1 dienos, o atsargos - iki 2014-ųjų vidurio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.