Bagdade per užminuotų automobilių sprogimus žuvo bent 42 žmonės

Irako sostinės Bagdado

Sprogus šešioms automobiliuose padėtoms bomboms žuvo mažiausiai 16 žmonių.<br>AP nuotr.
Sprogus šešioms automobiliuose padėtoms bomboms žuvo mažiausiai 16 žmonių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 27, 2013, 10:32 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:46 PM

Tai buvo dar viena koordinuotų išpuolių prieš civilių gyventojus banga. Tokie išpuoliai pastaraisiais mėnesiais pareikalavo šimtų gyvybių. 

Policijos pareigūnai sakė, kad bombos, kurios buvo padėtos komerciniuose rajonuose ir stovėjimo aikštelėse pastatytuose automobiliuose, buvo detonuotos per pusvalandžio laikotarpį. Daugiausiai aukų pareikalavo dviejų užminuotų automobilių sprogdinimai sostinės pietrytiniame Nahrvano rajone, kur žuvo septyni žmonės, o dar 15 buvo sužeisti. 

Du kiti sprogimai nugriaudėjo šiauriniame Šaabo ir pietiniame Abu Dširo rajonuose; per kiekvieną jų žuvo šeši žmonės. 

Kiti išpuoliai buvo įvykdyti Maštale, Baladijate ir Ure sostinės rytuose, pietvakariniame Bajaatos rajone ir šiauriniuose Sab al Boro bei Hurijos rajonuose. 

Atsakomybės dėl tų išpuolių kol kas niekas neprisiėmė, bet tokios sistemingos atakos yra vienos vietos grupuotės, susijusios su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“, mėgstama taktika. Šiai grupuotei siekiant pakirsti visuomenės pasitikėjimą vyriausybe, jos išpuolių taikiniais dažnai tampa civiliai gyventojai turguose, kavinėse ir krautivės šiitų gyvenamuose rajonuose, taip pat saugumo pajėgų nariai. 

Šeši medikai patvirtino žuvusiųjų skaičių. Visi pareigūnai nesutiko skelbti savo pavardžių, nes nebuvo įgalioti skelbti informacijos. 

Maštale policija ir armija aptvėrė sprogimo vietą, kur ant šaligatvio matėsi kraujo klanai, o greitosios pagalbos automobiliai vežė sužeistuosius. Per sprogimą buvo apgadinta virtinė automobilių ir parduotuvių. Viename restorane buvo išvartyti mediniai suolai, ant grindų matėsi sudužę kiaušiniai. 

Smurtas Irake suintensyvėjo balandį, kai aukų skaičius pasiekė tokį lygį, kokio nebuvo nuo 2008 metų. Po sekmadienio išpuolių spalį šalyje dėl smurto žuvusių žmonių skaičius pasiekė 531, rodo naujienų agentūros AP kaupiami duomenys. Tuo tarpu naujienų agentūra AFP teigia, kad šį mėnesį įvykdytų smurto išpuolio aukų buvo daugiau nei 600.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.