Irako pajėgoms reikia daugiau įrangos kovai su „al Qaeda“

Jungtinės

Irako premjeras prašo papildomos pagalbos bei glaudesnio bendradarbiavimo žvalgybos srityje.<br>AP nuotr.
Irako premjeras prašo papildomos pagalbos bei glaudesnio bendradarbiavimo žvalgybos srityje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 2, 2013, 4:27 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:01 PM

„Irako delegacija pabrėžė savo troškimą įsigyti JAV įrangos, siekiant stiprinti ilgalaikius institucijų ryšius su Jungtinėmis Valstijomis, taip pat patvirtino savo įsipareigojimus griežtai laikytis JAV įstatymų ir nuostatų dėl tokios įrangos naudojimo“, – nurodoma pranešime.

B.Obama pažadėjo padėti Irakui kovoti su pastaruoju metu suaktyvėjusiais „al Qaeda“ sukilėliais, bet susilaikė nepaskelbęs naujų įsipareigojimų teikti pagalbą, kurių siekė N.al Maliki.

Irako premjeras atvyko į Baltuosius rūmus, prašydamas papildomos pagalbos, taip pat ir įsigyjant ginkluotę, bei glaudesnio bendradarbiavimo žvalgybos srityje, siekiant pažaboti kovotojų smurtą, kuris vėl įsiplieskė Irake po Amerikos karių išvedimo 2011 metais.

„Deja, „al Qaeda“ išliko aktyvi ir pastaruoju metu dar labiau suaktyvėjo, – B.Obama sakė po beveik dvi valandas trukusio susitikimo. – Taigi, daug diskutavome, kaip galime kartu spausti tą teroristų organizaciją, veikiančią ne vien Irake, bet ir keliančią grėsmę visam regionui bei Jungtinėms Valstijoms.“

N.al Maliki atsisakė smulkiau nurodyti, kokios pagalbos prašęs iš Jungtinių Valstijų, tačiau sakė, kad šis susitikimas buvo „labai teigiamas“.

„Kalbėjomės apie būdus kovoti su terorizmu, ir mūsų pozicija bei idėjos panašios“, – teigė jis.

Tuo tarpu B.Obama pareiškė, kad geriausias būdas pagerbti žuvusius per Irako karą būtų užtikrinti veikiančią demokratiją toje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.