Kaire jau žuvo beveik tūkstantis žmonių

Kaire ir jo priemiesčiuose

Protestuotojai reikalavo grąžinti M.Morsi į prezidento postą po to, kai armija jį nuvertė ir suėmė liepos 3 dieną.<br>AP nuotr.
Protestuotojai reikalavo grąžinti M.Morsi į prezidento postą po to, kai armija jį nuvertė ir suėmė liepos 3 dieną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 15, 2013, 9:06 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:53 AM

Vien rugpjūčio 14-ąją 627 žmonės žuvo, kai saugumo pajėgos šturmavo Rabat al Adavijos aikštę Kaire, vaikydamos ten įsikūrusius M.Mursi šalininkus, Egipto teismo medicinos institucijos atstovas Hishamas Abdul Hamidas.

Protestuotojai reikalavo grąžinti M.Morsi į prezidento postą po to, kai armija jį nuvertė ir suėmė liepos 3 dieną.

Rugpjūčio 14-ąją dar dešimtys žmonių žuvo sostinėje esančioje Nahdos aikštėje, kai policija ir kariai išvaikė panašią protestuotojų stovyklą.

H.Abdul Hamidas sakė, kad aukų skaičius pagrįstas teismo medicinos duomenimis, surinktais iš kelių lavoninių Kaire ir jo apylinkėse. Į šią statistiką nepatenka žuvę saugumo pajėgų nariai.

Egipto kariškių paskirti pareigūnai aktyviai veikė prieš islamistus, palaikančius M.Mursi. Per šią kampaniją nuo rugpjūčio 14 dienos suimti jau daugiau nei 2 000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.