Irano ajatola nenori atsisakyti branduolinių teisių

„Jie neturėtų bijoti, ką sako priešas“, – pridūrė jis.

A.Khamenei ragina nebijoti priešo.<br>AP nuotr.
A.Khamenei ragina nebijoti priešo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2013, 4:33 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:23 AM

Irano ir šešių pasaulio galingųjų valstybių derybininkai jau antrą kartą šį mėnesį susitiks Šveicarijos sostinėje dviejų dienų derybų; per pirmąjį derybų ratą šalims nepavyko pasiekti tarpusavio susitarimo dėl, diplomatų teigimu, Irano nenoro atsisakyti urano sodrinimo ir Prancūzijos nerimo dėl Irano sunkiojo vandens reaktoriaus.

„Mes tvirtiname, kad nė kiek neatsisakysime savo teisių“, – sakė A.Khamenei kreipdamasis į dešimtis tūkstančių savanorių sukarintų pajėgų kovotojų basidžų Teherane; jo kreipimąsi su vertimu į anglų kalbą transliavo Irano televizija „Press TV“ .

„Mes nesikišime į šių derybų detales. Yra nubrėžtos tam tikros raudonos linijos ir ribos. Jų reikia laikytis. Jie buvo instruktuoti laikytis tų ribų“, – sakė įtakingiausias Irano vadovas A.Khamenei.

„Jie neturėtų bijoti, ką sako priešas“, – pridūrė jis.

Netiesiogiai kalbėdamas apie Jungtinių Tautų, JAV ir Europos Sąjungos sankcijas Iranui dėl jo vykdomos branduolinės veiklos A.Khamenei pareiškė: „Jie ketina didinti spaudimą Iranui. Iraniečiai nepasiduos niekieno spaudimui“.

Irano lyderis neapsiėjo ir be Prancūzijos kritikos, šiai sekmadienį pažadėjus Izraeliui ir toliau priešintis ekonominių sankcijų sušvelninimui, kol Teheranas neatsisakys branduolinio ginklo gamybos siekių.

Prancūzijos pareigūnai, sakė A.Khamenei, ne tik „lenkiasi prieš Jungtines Valstijas, bet jie klaupiasi prieš Izraelio režimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?