Libijoje sprogus ginklų ir šaudmenų sandėliui žuvo 10 žmonių

Ketvirtadienį mažiausiai 10 žmonių žuvo, o dar 15 buvo sužeista, kai Libijos pietuose, už 650 kilometrų nuo Tripolio, sprogo ginklų ir šaudmenų sandėlis, praneša AFP, remdamasi karinės vadovybės atstovu.

Po Muammaro Gaddafi nuvertimo 2011 metais Libija negali stabilizuoti situacijos saugumo srityje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Po Muammaro Gaddafi nuvertimo 2011 metais Libija negali stabilizuoti situacijos saugumo srityje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2013, 7:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:27 AM

„Preliminariais duomenimis, ne mažiau kaip 10 žmonių tapo sprogimo ginklų ir šaudmenų sandėlyje aukomis, dar 15 nukentėjo“, – sakė jis.

Kaip informuoja AFP, arsenalą užpuolė nežinomi ginkluoti žmonės. Kitos incidento detalės kol kas nežinomos.

Po Muammaro Gaddafi nuvertimo 2011 metais Libija negali stabilizuoti situacijos saugumo srityje. Buvę sukilėlių būriai ir ginkluotos grupuotės iš esmės užgrobė valdžią daugelyje provincijų, nepaklūsta teisėtai vadovybei, nustato gyventojams savo įstatymus. Panaši padėtis susiklostė net ir Libijos sostinėje.

Vyriausybė parengė buvusių sukilėlių išvedimo iš miestų ir jų integravimo į Gynybos ministerijos pajėgas planą, bet kovotojai nenori prarasti valdžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.