D.Cameroną į Afganistaną atlydėjo ir buvęs futbolininkas M.Owenas

Didžiosios Britanijos

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-12-16 18:13, atnaujinta 2018-02-19 19:25

Į Kemp Bastiono bazę pietų Afganistane D.Cameronas atvyko netikėtai, lydimas buvusio Anglijos ir Liverpulio futbolininko Michaelo Oweno, pranešė Dauningstritas.

„Dabar vyksta didelio masto išvedimas. Dabar 2013-ieji, ir, kaip esu sakęs anksčiau, kovinių pajėgų nebebus po 2014-ųjų“, – sakė D.Cameronas, kaip rodoma vaizdo įraše, paskelbtame britų dienraštyje „Daily Telegraph “.

„Mes pažadėjome, ir ketiname tą pažadą tesėti“, – pažymėjo jis.

„Galite matyti čia Kemp Bastione išvedimą; Afganistano nacionalinės pajėgos perima šį darbą, o mes grąžiname savo karius namo, ir aš esu patenkintas, kad tai daroma“, – pridūrė D.Cameronas.

Britanija šiuo metu turi Afganistane apie 5200 karių, – šis skaičius rodo kiek sumažėjo britų pajėgos, metų pradžioje sudariusios apie 9 tūkst. karių.

Be kita ko, D.Cameronas pasakė, kad M.Owenas į šią kelionę leidosi vykdydamas Anglijos futbolo asociacijos, Anglijos aukščiausiosios lygos ir Afganistano futbolo asociacijos iniciatyvą plėtoti futbolą šioje karų nuniokotoje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.