V.Putinas siūlo nesijaudinti dėl „Iskander“ raketų Kaliningrado srityje

Rusijos Federacijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, komentuodamas Vokietijos žiniasklaidoje pasirodžiusią naujieną, kad Rusija Kaliningrade, taip pat palei sieną su Baltijos šalimis pastatė apie dešimt raketų kompleksų „Iskander M“, sureagavo arogantiškai. „Kur norim, ten statom“, - pareiškė ministras, kurį cituoja newsru.com.

V.Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis dar nepriėmė sprendimo dislokuoti branduolinius užtaisus galinčias nešti balistines raketas „Iskander“ Kaliningrado srityje<br>AP nuotr.
V.Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis dar nepriėmė sprendimo dislokuoti branduolinius užtaisus galinčias nešti balistines raketas „Iskander“ Kaliningrado srityje<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-19 10:56, atnaujinta 2018-02-19 18:30

S.Šoigu nuomone, „Iskander“ raketos gali būti statomos absoliučiai bet kurioje Rusijos teritorijos vietoje. „Neseniai kilo didelis triukšmas dėl to, kad mes kažkur ne ten pastatėme „Iskander“. Rusijos Federacijos teritorijoje kur norim, ten statom“, - aiškino ministras.

Rusijos gynybos ministras neslepia, kad raketų kompleksų pastatymas buvo tiesioginis atsakas į ES šalyse plečiamą priešraketinės gynybos skydo programą. „Mes nesėdim, taip sau nežiūrim. Mūsų mokslas, konstruktoriai ir gamyklos, patikėkite, dirba labai efektyviai. Ir tie ginklai, kuriuos turi Rusijos armija, galingi, mobilūs ir efektyvūs. Mes turime, kuo atsakyti“, - sakė S.Šoigu.

Netrukus pranešta, kad Rusija raketas „Iskander“ stato ir pietinėje šalies dalyje, Krasnodaro ir Stavropolio krašte. Be šių raketų šalia Abchazijos dislokuota daug naujų kovinių mašinų – modernizuotų savaeigės artilerijos sistemų 2S19M2 „Msta-S“, skaitmeninio mobiliojo ryšio kompleksais „Redut“ ir tankais T-72BM.

 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis dar nepriėmė sprendimo dislokuoti branduolinius užtaisus galinčias nešti balistines raketas „Iskander“ Kaliningrado srityje, šalia Europos Sąjungos (ES) sienų.

„Visų pirma, tokio sprendimo mes dar nepriėmėme. Tegul nusiramina“, – V.Putinas pažymėjo atsakydamas į klausimą per ketvirtadienį Maskvoje vystančią spaudos konferenciją.

Rusijos gynybos ministerija anksčiau šią savaitę paskelbė, kad raketos „Iskander“ buvo dislokuotos Vakarų karinėje apygardoje, kuriai priklauso ir Kaliningrado sritis.

„Nieko nereikia ginti. Tik nereikia provokuoti atsakomųjų veiksmų“, - sakė V.Putinas.

„Amerikos taktinis branduolinis ginklas yra laikomas Europoje. Niekas iš europiečių jo nekontroliuoja. Randasi kitas labai svarbus Amerikos strateginės ginkluotės segmentas, iškeltas į Europos periferiją - PRG (priešraketinės gynybos) sistema, - aiškino V.Putinas. - Mes daug kartų sakėme, kad PRG kelia mums grėsmę, grėsmę mūsų branduoliniam potencialui. Vienaip ar kitaip privalėjome į tai reaguoti.“

„Man regis, dar mano pirmtakas (Dmitrijus Medvedevas) sakė, kad „Iskander“ dislokavimą Kaliningrado srityje laikome vienu iš variantų reaguojant (į PRG sistemos plėtrą Europoje). Čia nieko naujo nėra“, - pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.