Volgogrado geležinkelio stoties sprogdintojas - atsivertėlis musulmonas

Tėvų ašaros nesugraudino

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-30 13:26, atnaujinta 2018-02-19 16:03

Vienas šaltinis sakė, kad P.Pečionkinas prisidėjo prie Dagestano kovotojų 2012-ųjų pavasarį.

„Pavelo tėvai – Nikolajus ir Fanazija (Pečionkinai) – atvažiavo į Dagestaną šių metų rugsėjį ir ieškojo jo Buinaksko mieste ... Po bevaisių paieškų jie įrašė vaizdo kreipimąsi savo sūnui, kuris persivadino musulmonišku vardu – Ansaru arba ar-Rusi (Rusijumi). Jiems nepavyko surasti savo sūnaus, todėl jie vėl grįžo namo“, – pasakojo šaltinis.

Jis pridūrė, kad savo gimtajame regione P.Pečionkinas dirbo greitosios pagalbos felčeriu.

Tėvų ašaros nesugraudino

Dar vasarą P.Pečionkino tėvai važiavo į Dagestaną, bandė surasti ir sugrąžinti į namus savo sūnų Pavelą. Pradžioje, kai sūnus tapo musulmonu, tėvai netgi džiaugėsi – jis pasikeitė į gerąją pusę. Liovėsi gerti, tapo ramesnis, nebesiginčijo su „seniais“ ir reguliariai lankėsi mečetėje, rašo kp.ru.

O po to mielas, geras, rūpestingas berniukas, kuris padėdavo kiekvienam ligotam benamiam šuniui, staiga dingo – išvažiavo į Maskvą uždarbiauti ir tiesiog išnyko. Tik vėliau tėvai sužinojo, kad jis susidėjo su gauja Dagestane. Susisiekti su juo nepavyko.

Ieškoti P.Pečionkino tėvams padėjo vietos gyventojai ir policija.

„Vos ne visas Dagestanas pakilo, atsiliepė į mūsų bėdą“, - vėliau pasakojo motina. Bet ilgos paieškos nedavė vaisių – tėvams taip ir nepavyko rasti sūnaus paklydėlio. Jie keletą kartų įrašė savo kreipimusis ir įrašus publikavo internete tikėdamiesi, kad galbūt sūnus juos pamatys.

„Sveikas, sūneli, - vos tvardydamas ašaras, į videokamerą sako kovotojo tėvas. - Mes laukiam tavęs!“

„Paša, prašau tavęs, parvažiuok! Prisimink, kaip aš Hondos (mylimas šeimos šuo, - red.) ieškojau, kai Honda dingo, kaip aš verkiau, kas su manim darėsi, - drebančiu iš susijaudinimo balsu tęsia Pavelo motina. - Ir dabar įsivaizduok, kad su manim vyksta, kaip aš jaučiuosi. Geriau jau tu mane nužudytum! Aš negyvenu – aš esu pragare!“

Bet ledinės kovotojo širdies neištirpdė net tėvų ašaros. Pavlikas, tapęs Ansaru Ar Rusi, kaip atsaką įkėlė savo vaizdo įrašą. Jame vaikinas kategoriškai atsisakė klausyti tėvų ir grįžti namo.

„Liūdna buvo matyti jūsų ašaras. Liūdna, - sakė sūnus. - Jūs prašote manęs grįžti. Tokių planų neturiu. Ir neturėsiu. Aš atvažiavau čia tik tam, kad Alachas būtų manimi patenkintas“.

Atliks DNR tyrimą

Įtariamo sprogdintojo tapatybę tikimasi patvirtinti, atlikus DNR tyrimus. Pirmadienio rytą P.Pečionkino tėvas davė kraujo šiai analizei.

Anksčiau buvo skelbta, kad Volgogrado geležinkelio stotyje tikriausiai susisprogdino moteris, kai vienas policijos pareigūnas sustabdė ją prie metalo ieškiklio, įrengto prie pagrindinio įėjimo stoties pastate.

Buvo įtariama, kad ta sprogdintoja yra dagestanietė Oksana Aslanova – viena iš „juodųjų našlių“, kuri anksčiau buvo ištekėjusi už dviejų islamistų kovotojų, nukautų per susirėmimus su Rusijos federalinėmis pajėgomis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.