Sirijoje per bombardavimus žuvo dešimtys žmonių

Situaciją Sirijoje stebinti „The

Alepo miestą vėl supurtė kruvinas išpuolis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Alepo miestą vėl supurtė kruvinas išpuolis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2014, 8:33 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:23 PM

Pranešama, kad atakos metu Sirijos prezidento Basharo al-Assado pajėgos panaudojo „cilindrines“ bombas ir „Scud“ tipo raketas. Šeštadienį dėl „cilindrinių“ bombų naudojimo Alepo Al Babo priemiestyje žuvo 33 civiliai, įskaitant moteris ir vaikus, teigia SOHR atstovai. Bombardavimas taip pat pražudė mažiausiai 10 islamistų kovotojų iš „Al Nusros fronto“ grupuotės, kovojančios ne tik su B.al-Assado režimu, bet ir su nuosaikiai opozicionieriais. Tikslus sekmadienį žuvusių aukų skaičius nežinomas.

Vakarų šalys ne kartą pasmerkė „cilindrinių“ bombų naudojimą Sirijos pilietiniame kare ir civilių apgyvendintų vietovių bombardavimą, tačiau bet kokias pastangas tai padaryti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje vetavo Rusija.

ELTA primena, kad „cilindrinėmis“ bombomis ekspertai vadina Sirijos vyriausybės naudojamus savadarbius sprogstamuosiuos įtaisus, kuriuos sudaro statinė, pripildyta sprogstamųjų medžiagų ir šratų bei kitokių skeveldrų įtaiso naikinamajai galiai padidinti. Tokios bombos dažniausiai mėtomos iš sraigtasparnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.