Sirijoje per džihadistų mirtininko ataką žuvo 16 sukilėlių

Mažiausiai 16 Sirijos

Sprogimai driokstelėjo tuo metu, kai kovotojai buvo susirinkę būstinėje aptarti galimybių skelbti paliaubas kovoje su ISIL.<br>AP asociatyvi nuotr.
Sprogimai driokstelėjo tuo metu, kai kovotojai buvo susirinkę būstinėje aptarti galimybių skelbti paliaubas kovoje su ISIL.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-03 09:22, atnaujinta 2018-02-16 19:16

Nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad sprogdintojas detonavo bombą vienoje islamistų sukilėlių brigados būstinėje šiaurinėje Alepo provincijoje.

Tuo pačiu metu prie pastato detonavo sprogmenų prikrautas automobilis.

Per šį išpuolį Raejo mieste, esančiame netoli sienos su Turkija, dar mažiausiai 20 sukilėlių buvo sužeisti.

Šios atakos taikiniu tapo islamistų brigados, prisidėjusios prie nuosaikiųjų sukilėlių, kovojančių su ISIL džihadistais, kai sausio pradžioje padidėjo priešprieša tarp abiejų stovyklų.

SOHR nurodė, kad sprogimai driokstelėjo tuo metu, kai kovotojai buvo susirinkę būstinėje aptarti galimybių skelbti paliaubas kovoje su ISIL, apėmusioje sukilėlių kontroliuojamas teritorijas.

Kaip pranešama, sprogdintojas pasisiūlė dalyvauti derybose ISIL vardu, tačiau detonavo prie kūno pritvirtintą bombą, kai įžengė į sukilėlių būstinę.

Per sukilėlių ir džihadistų susirėmimus nuo jų pradžios žuvo jau apie 1 400 žmonių, tačiau SOHR teigia, kad tikrasis aukų skaičius tikriausiai yra daug didesnis, nes abi pusės stengiasi nuslėpti savo netektis.

„Al Qaeda“ neigia ryšius su islamistais

Pirmadienį teroristinės organizacijos „Al Qaeda“ vadovybė pareiškė, kad nepalaiko jokių ryšių su islamistine „Irako ir Levanto islamo valstybės“ (ISIL) grupuote, todėl neatsako už jos veiksmus Sirijoje.

Džihadistų internetiniame tinklapyje pirmadienį paskelbtoje žinutėje rašoma, kad ISIL nėra „Al Qaeda“ tinklo dalis ir tarp dviejų grupių nėra jokių organizacinių ryšių.

ISIL - radikalių sunitų grupuotė, suformuota iš buvusių „Al Qaeda“ narių Irake ir jų pasekėjų Sirijoje. ISIL lyderiai priskiria save „Al Qaeda“ tinklui, judėjimas siekia sukurti naują islamo valstybę dabartinės Sirijos ir Irako teritorijoje. Vykstant Sirijos pilietiniam karui, ISIL vis aktyviau pradėjo skverbtis į Siriją, nors anksčiau veikdavo tik Irake.

Vietos grupuotės, ypač Sirijos islamistinis „Al Nusros frontas“, itin nepatenkintos ISIL veikla už Irako ribų. Šiai plėtrai taip pat nepritarė ir „Al Qaeda“ lyderis Aymanas al-Zawahri teigdamas, kad ISIL turėtų veikti Irake, o Siriją palikti „Al Nusros frontui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.