Islamabade prasidėjo Pakistano ir Talibano taikos derybos

Islamabade

Talibano derybininkas Maulana Sami ul-Haqas (dešinėje) ir Pakistano vyriasuybės derybininkas Irfanas Siddiqui.<br>„Reuters“ nuotr.
Talibano derybininkas Maulana Sami ul-Haqas (dešinėje) ir Pakistano vyriasuybės derybininkas Irfanas Siddiqui.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-06 17:13, atnaujinta 2018-02-16 15:09

Sukilėliai nuo 2007-ųjų stengiasi nuversti Pakistano vyriausybę ir įvesti griežtą islamo tvarką, bet ministras pirmininkas Nawazas Sharifas yra įsitikinęs, kad abi pusės jau yra pasirengusios rasti suderintą sprendimą ir nutraukti kovas.

Po pirmojo posėdžio, trukusio kiek ilgiau kaip tris valandas, abi derybų pusės pabrėžė esančios pasiryžusios dalyvauti dialoge.

„Abu komitetai pareiškė, kad visos (konflikto) šalys turi susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, kurie pakenktų deryboms, – sakoma bendrame pareiškime. – Abi pusės smerkia neseniai buvusius smurto aktus Pakistane, pažymėdamos, kad tokie dalykai neturi kenkti deryboms“.

Irfanas Siddiqui, N.Sharifo paskirtas vyriausybės derybininkas, iš šio susitikimo Islamabado vyriausybės pastate išsiuntė žinutę, kurioje kalbama apie „nuoširdžią ir draugišką“ atmosferą.

Ankstesnės pastangos siekti taikos sutarties su kovotojais nebuvo sėkmingos, smurtas nesiliovė, per paliaubas vyriausybės priešininkai galėjo persigrupuoti, priimti naujų narių ir vėl smogti kerštaudami.

Pakistano kaimynės, atidžiai stebinčios įvykius, žino, kad dar vienas taikaus sprendimo žlugimas dar labiau destabilizuotų regioną, kuris ir taip yra nervingas, kai laukiama užsienio pajėgų išvedimo iš gretimos valstybės – Afganistano.

Ketvirtadienį surengtas susitikimas Islamabade yra pirmasis derybų ratas – tikimasi susitarti dėl pagrindinių būsimo ryšio gairių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.