Svarstoma pratęsti Prancūzijos karių mandatą vykdyti misiją CAR

Pirminis šešių mėnesių

J.Y.Le Drianas kalba su prancūzų kariais, grįžusiais iš CAR.<br>AP nuotr.
J.Y.Le Drianas kalba su prancūzų kariais, grįžusiais iš CAR.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:47 PM

„Tai tikėtina“, – ministras Jeanas Yves'as Le Drianas sakė Prancūzijos radijui, kai buvo paklaustas, ar mandatas bus pratęstas, praėjus dviem mėnesiams po to, kai Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba įgaliojo Prancūzijos ir Afrikos Sąjungos (AS) karius surengti intervenciją konflikto apimtoje šalyje.

„Esame gavę šešių mėnesių mandatą iš Jungtinių Tautų. Vėliau jis gali būti atnaujintas. Galiausiai tai turi tapti tikra JT misija – tai yra, turi atvykti taikdariai“, – aiškino J.Y.Le Drianas.

„Kitaip šiai šaliai, kurioje reguliariai vykdomi žiaurumai, gresia nugrimzti į chaosą. Būtų labai pavojinga, jeigu sugriūtų valstybė vidurio Afrikoje, esanti netoli rizikos regionų, tokių kaip Sachelis, Afrikos Kyšulys ir Didieji Ežerai“, – pridūrė jis.

Jungtinės Tautos gruodžio 5 dieną leido Prancūzijos ir AS kariams surengti intervenciją CAR, o Paryžius pasiuntė 1 600 karių į tą šalį, krečiamą smurto tarp musulmonų ir krikščionių bendruomenių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.