Ukrainietis bandė užgrobti lėktuvą ir nuskristi į Sočį

Turkija penktadienį

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2014, 7:43 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:04 PM

Turkijos žiniasklaida pranešė, kad vienas ukrainietis, grasindamas sprogdikliu, bandė patekti į Turkijos bendrovės „Pegasus Airlines“ lėktuvo „Airbus A320“ pilotų kabiną. 

Jį sutramdė saugumo pajėgų nariai, kai lėktuvas buvo nutupdytas Stambulo Sabihos Gokcen oro uoste. 

„Pegasus Airlines“ lėktuvas su 110-čia žmonių turėjo tūpti Sabihos Gokcen oro uoste dėl keleivio, kuris grasino keleiviams bomba“, - sakė Turkijos transporto ministro pavaduotojas Habibas Solukas. 

„Esame tikri, kad jis nepateko į pilotų kabiną. Žinome, kad lėktuvas buvo užgrobtas prieš tai, kai įskrido į Turkijos oro erdvę“, - sakė jis. 

Lėktuvas išskrido iš Charkovo Ukrainoje, į tą patį Sabihos Gokcen oro uostą. 

Kai minimas vyras nesėkmingai pabandė patekti į pilotų kabiną, pilotas pasiuntė užgrobimo pavojaus signalą ir į orą pakilo turkų kariškių naikintuvas F-16. 

Turkijos pagrindinės pilotų profesinės sąjungos vadovas sakė: „Gavau patvirtinimą, kad visi lėktuve laikosi gerai ir kad lėktuvui viskas gerai. Pažįstu pilotą. Jis yra patyręs ir esu tikras, kad viskas yra gerai“. 

Potencialus pagrobėjas, kaip manoma, pareikalavo, kad lėktuvas skristų į Sočį, kur vyksta žiemos olimpiada, ir pasakė, kad lėktuve yra bomba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.