Sirijos kariuomenė pradėjo puolimą netoli Libano sienų

Sirijos prezidento Basharo al-Asado pajėgos ir Damasko režimą palaikantys Libano „Hezbollah“ kovotojai trečiadienį pradėjo sukilėlių puolimą strateginiame Sirijos pasienio Jabrudo mieste, informuoja BBC.

Sirijos pajėgos sukilėlius puola kartu su „Hezbollah“ kovotojais.<br>„Reuters“ nuotr.
Sirijos pajėgos sukilėlius puola kartu su „Hezbollah“ kovotojais.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2014, 12:33 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:20 AM

Pastaruoju metu Sirijos vyriausybės ir „Hezbollah“ pajėgos suintensyvino atakas palei Libano ir Sirijos sieną, bandydamos apsaugoti strateginį kelią iš sostinės Damasko į pakrantės miestus - Latakiją ir Tartusą.

Situaciją Sirijoje stebinčios „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) organizacijos duomenimis, trečiadienį Jabrudo apylinkėse surengta mažiausiai dešimt oro antskrydžių, o susirėmimai tarp vyriausybės pajėgų ir sukilėlių tęsėsi visą naktį.

„Atakos smarkiai suintensyvintos, tačiau dar neaišku, ar Jabrude bus rengiama didelė karinė operacija“, - kalbėjo SOHR vadovas Rami Abdelrahmanas.

Libano žiniasklaida antradienį pranešė apie padidėjusį pabėgėlių srautą iš Sirijos. Kai kurie iš jų teigė, kad Sirijos kariuomenė per garsiakalbius liepė gyventojams apleisti gyvenamas teritorijas, jei jie nori išlikti gyvi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.