Egiptui bus pristatyta Rusijos ginklų?

Egiptui pavyko pasiekti pirminį

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 14, 2014, 12:13 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:00 AM

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu ir Egipto kariuomenės vadas feldmaršalas Abdelas Fattah al-Sisi ketvirtadienį Maskvoje dalyvavo derybose dėl susitarimo, kuriuo siekiama sumažinti priklausomybę nuo JAV.

Kariuomenės lyderį šiltai priėmė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Tai yra pirmoji A.F. al-Sisi kelionė į užsienį po išrinktojo prezidento Mohamedo Mursi nuvertimo praėjusių metų liepą. 

„Vedomosti“ citavo Rusijos gynybos šaltinius, kurie teigė, kad abi šalys pasirašė sutartis dėl naikintuvų MiG-29M/M2, oro gynybos raketų kompleksų, sraigtasparnių Mi-35, priešlaivinių raketų kompleksų, lengvųjų ginklų ir amunicijos pristatymo. 

Sutartį dėl ginklų per vizitą Kaire lapkritį pasiūlė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir S.Šoigu. Pranešama, kad sutartį daugiausia finansuos Saudo Arabija ir Jungtiniai Arabų Emyratai. 

Ketvirtadienį po susitikimo nebuvo pristatytas oficialus pranešimas apie šį susitarimą. Tačiau V. Putinas pareiškė, kad Rusija yra pasiruošusi sustiprinti bendradarbiavimą su Egiptu po prezidento ir parlamento rinkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.