Izraelis atakavo „Hezbollah“ bazę netoli sienos su Sirija

Libano islamistų kovotojų grupė

„Hezbollah" kovotojai.<br>AP nuotr.
„Hezbollah" kovotojai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2014, 1:17 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:14 PM

„Ši agresija yra akivaizdus išpuolis prieš Libaną, šalies suverenitetą, teritoriją (...).“Hezbollah“ pasirinks laiką ir vietą bei tinkamą būdą atsakui“, - sakoma „Hezbollah“ pranešime.

Kovotojai taip pat informavo, kad ataka, kurios Izraelis nepatvirtino, surengta Libano ir Sirijos pasienyje. Jie paneigė pranešimus, kad buvo pataikyta į artilerijų ar raketų bazes. Pranešama, kad nukentėjusių nėra.

Pasak Libano saugumo šaltinių, buvo manoma, kad ataka surengta Sirijos teritorijoje, tačiau „Hezbollah“ prabilus apie Libano suverenitetą, įtariama, kad antskrydis įvyko Libano pusėje.

Izraelio lėktuvai pastaruosius dvejus metus kelis kartus bombardavo teritorijas Sirijos pusėje, tačiau, jeigu bus patvirtinta, šis antskrydis Libano teritorijoje bus pirmasis nuo Sirijos sukilimo pradžios 2011 metais.

Saugumo šaltinių teigimu, Izraelio antskrydžių taikiniai - dažniausiai grupei „Hezbollah“ ginklus gabenantys sunkvežimiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.