Sirijoje per sukilėlių tarpusavio kovas žuvo 3,3 tūkst. žmonių

Maždaug 3 tūkst.

Tarp Sirijos sukilėlių kyla konfliktai dėl teritorijų.<br>AP nuotr.
Tarp Sirijos sukilėlių kyla konfliktai dėl teritorijų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2014, 4:50 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:01 PM

Nedidelis, bet stiprus nuo „al Qaeda“ atsiskyręs džihadistų judėjimas „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ISIL) įsivėlė į susirėmimus su kitais kovotojais Sirijoje, tarp jų ir su oficialiu „al Qaeda“ padaliniu šalyje „al Nusros frontu“.

Susirėmimai prasidėjo grupuotėms nesutariant dėl valdžios ir teritorijų pasidalinimo ir išplito po visą sukilėlių kontroliuojamą Sirijos teritoriją.

Trečiadienį taip pat pranešta, kad Sirijos rytinėje Goutos dalyje, netoli sostinės Damasko, per vyriausybės pajėgų surengtą pasalą žuvo mažiausiai 70 sukilėlių kovotojų, nors aukų gali būti daugiau nei 170. 

Informaciją paskelbė Sirijos vyriausybinė naujienų agentūra „Sana“. Londone įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) duomenimis, atakos metu galėjo žūti apie 70 kovotojų. Nors Libano „Al Manar“ televizijos duomenimis, aukų gali būti daugiau nei 170.

SOHR informatoriai Sirijoje pranešė, kad pasalą šalia Otaibos miestelio surengė prezidento B.al Assado pajėgos ir Libano „Hezbollah“ kovotojai.

ELTA primena, kad šiitiškos Libano „Hezbollah“ grupuotės kovotojai palaiko Sirijos prezidentą, priklausantį musulmonams šiitams artimai alavitų sektai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.