Libijos sukilėliai pradėjo pardavinėti naftą Šiaurės Korėjai

Libijos rytinėje dalyje Es Sidero

Libijos rytinėje dalyje Es Sidero uostą užėmę ginkluoti sukilėliai šeštadienį pranešė, jog pradėjo prekiauti nafta apeidami Tripolio vyriausybę.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Libijos rytinėje dalyje Es Sidero uostą užėmę ginkluoti sukilėliai šeštadienį pranešė, jog pradėjo prekiauti nafta apeidami Tripolio vyriausybę.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-03-08 14:41, atnaujinta 2018-02-15 14:37

Uostą valdančios kompanijos atstovai patvirtino pranešimus, jog su Šiaurės Korėja plaukiojantis tanklaivis „Morning Glory“ kelias dienas plaukiojo šalia Es Sidero, o šeštadienį buvo prišvartuotas.

„Informavome valdžios institucijas ir Gynybos ministeriją, kad būtų imtasi atitinkamų veiksmų, - sakė neprisistatęs kompanijos atstovas. - Jie perka naftą neteisėtai“.

Uostą šiuo metu kontroliuoja ginkluoti sukilėliai, reikalaujantys didesnės autonomijos ir teisingesnio už naftą gautų lėšų paskirstymo.

Libijos vyriausybė pastaruoju metu stengiasi suvaldyti protestų ir išpuolių bangą prieš šalies naftos gavybos gręžinius ir krovos uostus, nes neramumai drastiškai sumažino šios žaliavos eksportą, iš kurio šalis gauna didžiąją dalį savo pajamų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.