Sirijos kariuomenė perėmė pasienio regionų su Libanu kontrolę

Sirijos kariuomenės atstovai

Vyriausybės pajėgos ir jas remiantys „Hezbollah“ kovotojai iš Libano Jabrudą apsuptyje laikė kelias savaites.<br>AP nuotr.
Vyriausybės pajėgos ir jas remiantys „Hezbollah“ kovotojai iš Libano Jabrudą apsuptyje laikė kelias savaites.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:09 AM

Vyriausybės pajėgos ir jas remiantys „Hezbollah“ kovotojai iš Libano Jabrudą apsuptyje laikė kelias savaites.

„Šių teroristų sutraiškymas yra dar viena Sirijos armijos sėkmė Kalamuno kalnuose, - Sirijos valstybinei televizijai sakė neprisistatęs kariškis. - Puolimas užbaigia pasienio su Libanu perėmimo operaciją ir atkerta svarbius sukilėlių apsirūpinimo atsargomis kelius“.

Sirijos kariuomenė puolimą šalia Libano sienos pradėjo lapkričio pradžioje, siekdama nustumti sukilėlius toliau nuo strategiškai svarbių kelių, jungiančių sostinę Damaską ir šiaurines Sirijos dalis. Puolimas prieš Jabrudą buvo pradėtas vasario viduryje.

BBC Vidurio Rytų ekspertų teigimu, Jabrudo perėmimas nekeičia pato padėties kovos fronte, tačiau rodo, jog Sirijos vyriausybė vis labiau pasitiki savo jėgomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.